EMEKLİ İKRAMİYESİ Haberi! Son Detaylar Paylaşıldı!

EMEKLİ İKRAMİYESİ Haberi! Son Detaylar Paylaşıldı!

EMEKLİ İKRAMİYESİ Haberi! Son Detaylar Paylaşıldı!
Yayın Tarihi: 26.05.2024 10:17:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen bir programda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Işıkhan, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve 2,5 milyon vatandaşın da 5 yıl içinde sisteme girmesini beklediklerini belirtti. Ayrıca, şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaş olduğunu açıkladı.

Bakan Işıkhan ayrıca, 3 bin TL olan bayram ikramiyesi hakkında da bilgi verdi. Bayram ikramiyesi için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve bayramdan önce ödemenin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklimiz olduğunu belirten Işıkhan, emeklilere yönelik hazırladıkları projeleri de aktardı. Bu projeler kapsamında, kamu kurumları, bankalar ve özel şirketlerle protokoller imzalanarak emeklilere çeşitli ayrıcalıklar ve indirimler sağlanacağını dile getirdi.

Emeklilere özel sosyal tesislerde konaklama, PTTcell gibi indirimlerin yanı sıra haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere kadar birçok alanda anlaşmalar yapılacağını belirtti. Bakanlık olarak, emeklilerin topluma aktif olarak katılabilmesini, sosyal yaşamın içinde yer almasını ve hatta katma değer üretebilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Bu kapsamda, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmelerin sürdürüldüğünü ve önümüzdeki dönemde bu ve benzeri yenilikleri, emeklilere bizzat ulaşarak paylaşacaklarını ifade etti. Bu bilgilerin emekli.gov.tr adresinde de paylaşılacağını ekledi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR