Emekli Maaş Zam Oranları Belli Oldu! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Temmuz ayında emekliler için ikinci zam geliyor. Türkiye’de bulunan 13 milyon emekli vatandaşı ve bu süre içerisinde emekli olacak kişileri ilgilendiren zam ile alakalı yeni gelişmeler kaydedildi. Milyonlarca emekli için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz enflasyon

Emekli Maaş Zam Oranları Belli Oldu! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?
Yayın Tarihi: 18.04.2020 20:42:00

Temmuz ayında emekliler için ikinci zam geliyor. Türkiye’de bulunan 13 milyon emekli vatandaşı ve bu süre içerisinde emekli olacak kişileri ilgilendiren zam ile alakalı yeni gelişmeler kaydedildi. Milyonlarca emekli için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz enflasyon zammı hem daha erken olabilecek hem de yüksek seviyelerden belirlenecek. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek?

Memur emekli maaşları için ne kadar zam yapılacak? Zamlı maaşların ödemesi ile ilişkin açıklamalar her geçen gün artıyor. Türkiye’de bulunan 13 milyon emekli vatandaşın ödemelerini ne zaman alacağı belirlenmeye çalışılıyor. Hem SSK hem Bağ-Kur emeklileri için avantajlı zam paketleri hazırlanıyor. Emekliler Ocak ayında aldıkları zamla beraber aynı zamanda Temmuz ayında da zam alacaklar. Ancak Korona virüs sebebiyle Temmuz enflasyon zammının Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Şu aşamada net bir durum yok ancak yapılan açıklamalarda Haziran ayında açıklanabileceği söylenmişti. Promosyon ödemeleri ile emeklilere verilen müjdeli haberlerin ardı kesilmiyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde…

Emekli Maaş Zam Oranları Belli Oldu! İşte En Düşük Emekli Maaşı

Emekli maaş zam oranları sonunda belli oldu. Bundan böyle en düşük emekli maaşı 1.500 TL olacak. Tüm emekliler bu zamlı emekli maaşından yararlanacak. SSK ve Bağ-Kur veyahut memur emeklisi fark etmeksizin tüm emeklilerde geçerli olacak en düşük emekli maaşı 1.500 TL olacak şekilde hesaplara yatırılacak.


Memur emeklilerine getirilecek olan zamla beraber memur emeklilerinin maaşı 2.767 TL’yi bulabilecek. Emekliler için yılda iki defa yapılan zam miktarının birincisi Ocak ayında açıklanmıştı. Ocak ayında açıklanan habere göre Emeklilere ait maaş en düşük 1.500 TL olmuştu. Bundan böyle tüm emekliler 1.500 TL emekli maaşı alacak. Ancak Temmuz ayında yapılacak olan zam ile beraber 1.700 TL olması bekleniyor. Emekliler için kurban bayramı, ramazan bayramı, diğer bayramlar ve Korona virüs sebebiyle ek ödemeler yapılıyor.

Özellikle bayram ikramiyelerinden yılda dört defa faydalanabilen emekliler ayrıca Korona virüs sosyal yardım paralarından faydalanabiliyor. Ülkemizde bulunan milyonlarca işsiz vatandaşa istinaden emeklilere her yıl dört defa ödeme ve yılda iki defa zam yapılıyor. Emekliler için Temmuz ayı her ne kadar kazançlı bir ay olacak olsa da emekli maaşı ülke geneline bakıldığı zaman çok düşük. Bir gün herkesin emekli olacağı düşünüldüğünde 1.500 TL ile günümüzde geçinmek zorunda olmak çok acı bir durum. Bu sebeple emekli maaşlarında yapılan yapılanmaların artması ve emekli maaşının yükseltilmesi gerekiyor.

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Şu aşamada emekli memurların maaşı 2,661 TL’dir. Temmuz ayında yapılması planlanan enflasyon zammı ile beraber memur emeklilik maaşı 2.767 TL olabilir. Bu durumda yüzde 4 oranında bir artış bekleniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine bu zam miktarı yüzde 4 yerine yüzde 10 bandına çıkabilir.

Yılın ilk altı aylık dönemi için getirilen yüzde 4’lük zam miktarına göre hesaplanan Temmuz enflasyon zammı miktarı artabilir. Bu durumda en düşük memur emekli maaşı 2900 TL ile 3000 TL aralığına gelebilir. Özel sektörden emekli olmuş kişiler ise son yapılan zam miktarı ile beraber 1.500 TL emekli maaşı alıyor. Ancak Temmuz ayında yapılacak olan zam miktarı ile beraber 1.700 TL ile 2.000 TL aralığına çıkabilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR