Emekli maaşı 2 bin 778 TL, Memur emeklisine 3 bin 761 TL ödeme yapılacak! Ödeme detayları

Temmuz ayında emekli ve memurlar için yapılacak zam netleşiyor! Emekli için 2 bin 778 TL, memurlar için ise 3 bin 671 TL zam! Emekliler ve memurlar için Temmuz zammı gün geçtikçe yaklaşıyor.

Emekli maaşı 2 bin 778 TL, Memur emeklisine 3 bin 761 TL ödeme yapılacak! Ödeme detayları
Yayın Tarihi: 8.05.2020 22:17:00

Temmuz ayında emekli ve memurlar için yapılacak zam netleşiyor! Emekli için 2 bin 778 TL, memurlar için ise 3 bin 671 TL zam! Emekliler ve memurlar için Temmuz zammı gün geçtikçe yaklaşıyor. Emekli ve memurlar zam ile birlikte ne kadar maaş alacak? Birçok vatandaşımız tarafından merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. Memur ve emekliler için Temmuz ayında yüzde 4 zam alacağı açıklandı!

Ancak bu yılın ilk 6 Aylık dönemi içerisinde enflasyon oranı yüzde 4’ü aşmasıyla birlikte aşan kısım maaşlara ek ödeme olarak yansıtılacak!

Günümüzde birçok emekli ve memurlar merak içerisinde araştırarak büyük merak içerisinde beklemeye devam ediyor. İlk 4 aylık süre içerisinde enflasyon oranı yüzde 3,16 olarak belirlenmesiyle birlikte Merkez Bankası Ocak ve Haziran ayları arasında enflasyonun 4.4 oranında artış gösterebileceğini açıkladı.


Bu durum için eğer enflasyon oranı 4.4 oranında artış gösterir ise yüzde 0.4 enflasyon farklı ile birlikte 4.4 olarak Temmuz ayında zam alma fırsatı olacak. En düşük memur emeklisinin bu doğrultusu emekli aylığı yaklaşık 2 bin 661 TL ila 2 bin 778 TL olacağını söyleyebiliriz. Aile yardımı hariç en düşük memur maaşı ise yüzde 4.4 oranında artış göstermesiyle birlikte 3 bin 517 TL’den 3 bin 671 TL olacağını belirtildi.

EMEKLİ VE MEMURA TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE ZAM!

Emekli zam oranları her geçen gün merak edilerek araştırılmasıyla birlikte vatandaşlar 3 Temmuzda Haziran enflasyon oranının açıklamasını merak içerisinde bekliyo9r. Memurlar 15 Temmuz itibariyle zamlı maaş alacak. Memur emekliler ise belirlenen enflasyon verileri ile birlikte ayın 1’i ila 5’i arasında maaşları zamsız olarak ödenecektir. Ancak diğer ay yani Ağustos ayında maaşlarını zamlı olarak alabilecekler. Aynı zamanda belirlenen zam oranı ise ay içerisinde hesaplanmasıyla birlikte Çalışma Bakanlığı tarafından hesaplanmasıyla birlikte hesaplarda ki yerini alacak.

Böylelikle günümüzde memurlar ve emekliler Temmuz ayı içerisinde beklenen yüzde 4,0 enflasyon oranıyla birlikte zam alacak. Ancak yılın ilk 6 aylık enflasyon oranı hesaplanmasıyla birlikte merkez bankası tarafından açıklandığı gibi 4.4 oranında enflasyon çıkar ise maaşlara ek ödeme olarak yansıtılacağı belirtilmiştir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR