Emekli Maaşı Ara Zam: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi

Emekli Maaşı Ara Zam: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi

Emekli Maaşı Ara Zam: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjde Geldi
Yayın Tarihi: 16.10.2023 15:33:00

Son dönemde emeklilerin tepkisiyle karşılaşan %25'lik Temmuz zammının ardından, bir süredir tartışılan en düşük emekli maaşına yeni bir zam yapılmamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere ek zam müjdesi, emekli maaşı konusundaki gelişmeleri hızlandırdı.

Emekli maaşlarının ara zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonucunda, AK Parti'nin en yetkili isimlerinden peş peşe açıklamalarda bulundu. 16 milyonu aşkın SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT emeklisi, maaşlarına değişiklik beklerken, bu beklentilere yanıt verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ek zam yapılacağına dair ilk sinyali vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bu yöndeki beklentiler daha da somutlaştı. Emekli maaşlarında değişiklikler yaşanacak ve Ekim ayında emekliye ek zam uygulanacak.

Ayrıca, Mart ayında güncellenen en düşük emekli maaşı, 7.500 TL'ye yükselmişti. Ekim ayında ise en düşük emekli maaşına yeni bir zam planı olduğu belirtiliyor. Hem kök maaş hem de 7.500 TL üzeri maaş alan emeklilerin maaşlarında artış olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında başlatılan hummalı çalışmanın sonuçları kısa süre içinde kamuoyuna duyurulacak. Emekliler için zam tarihi de netleşti ve en geç Ekim ayında emekli maaşları değişecek. Emeklilere yönelik bu güncellemeler, milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bir konu haline gelmiş durumda.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR