Emekli Maaşlarına Asgari Ücret Ayarı: En Düşük Emekli Maaşı Artıyor!

Emekli Maaşlarına Asgari Ücret Ayarı: En Düşük Emekli Maaşı Artıyor!

Emekli Maaşlarına Asgari Ücret Ayarı: En Düşük Emekli Maaşı Artıyor!
Yayın Tarihi: 28.07.2023 11:17:00

Temmuz ayının ilk günü itibarıyla emekli maaşlarında yapılan %25'lik zam, emeklileri tatmin etmemiş ve tepkilere neden olmuştu. Ancak hükümet bu duruma çözüm olacak bir adım attı. Emekli maaşları asgari ücret seviyesine yükseltilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu haberle sevinçlerini paylaşacaklar. 16 milyon emeklinin yüzü gülecek ve en düşük emekli maaşı zammı resmi gazetede yayımlandığı zaman, mağdur olan emekliler de zamlı ödemelerini alacaklar.

Temmuz ayının başında gerçekleştirilen %25'lik zamla birlikte, en düşük emekli maaşı konusunda araştırmalar yapılmaya başlandı. Düşük emekli maaşı, birçok vatandaşın geçimini zorlaştırmıştı. Ancak sonunda beklenen müjdeli haber geldi. En düşük emekli maaşı için taban maaş asgari ücrete ayarlandı.

2023 yılının başlarında yapılan %30'luk emekli zammı gündem olmuş ve en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak açıklanmıştı. Ancak Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir güncelleme yaparak en düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardı ve aradaki fark bakanlık bütçesinden karşılandı. Temmuz ayında yapılan %25'lik zam ise emekli vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı, çünkü düşük emekli maaşlarına bir zam yapılmadı. Bu zammın kök maaş üzerinden uygulanması sonucunda en düşük emekli maaşı yine 7.500 TL olarak kaldı.

Ancak bugün itibarıyla güzel bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarının yeniden belirlenmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma sonucunda en düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı yapılması planlanıyor. %25'lik zamın yeterli olmadığı düşünülerek emeklilere taban maaşlar üzerinden düzenleme yapılacak ve en düşük emekli maaşlarına asgari ücret ayarı yapılması düşünülüyor. Bu durumda, başkent kulislerinde konuşulanlara göre en düşük emekli maaşlarının 11.402 TL olabileceği tahmin ediliyor.

Bu gelişmeyle birlikte, emekli vatandaşlarının beklentileri ve talepleri karşılanacak ve emekli maaşları daha yaşanabilir bir seviyeye yükselecek. En düşük emekli maaşlarına yapılan asgari ücret ayarı, emekli vatandaşların yaşam koşullarını olumlu yönde etkileyecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR