Emekli maaşlarına rekor zam! Cumhurbaşkanı tarih ve oranı bizzat verdi

SSK ve bağ-kur emekli maaşlarına rekor zam sabah saatlerinde açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu, tarih ve oranlar belli oldu.

Emekli maaşlarına rekor zam! Cumhurbaşkanı tarih ve oranı bizzat verdi
Yayın Tarihi: 22.08.2023 09:45:00

Emekli maaşlarına zam konuşuyor bir süredir beklenti içinde olan emeklilerin her gün araştırdığı başlıklar arasında yer alıyor. Maaşları ne zaman ne kadar zam gelecek, emekli maaşları ne kadar artacak sorusuna yanıt araştırılıyor. Nihayet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan milyonlarca emeklinin beklediği güzel haber geldi. Emekli maaşlarına rekorlarım için tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı bizzat oran da verdi.

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı kabile toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün Beştepe’de gerçekleşti. Toplantının ardından herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarındaydı. Bir süredir %25'lik emekli maaşı nedeniyle tepki gösteren emekliler bu toplantının sonucunda ek zam çıkmasını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Saat 19.30 civarında kameralar karşısına geçerek millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Peki emekliye ek zam gelecek mi? Emekliye yılbaşından önce zam yapılacak mı?



EMEKLİYE EK ZAM GELECEK Mİ? NE ZAMAN GELECEK?

16 milyon emekli vatandaş uzun süreden beri ek zam bekliyor. Çünkü Temmuz ayında yapılan emekli maaş zammı emekliler için Yeterli olmadı ve birçok emekli geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. O sebeple de ara zam çağrıları uzun süreden beri devam ediyordu. Dün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaş zammı ile ilgili de bir açıklama yapması beklendi. Ancak bu konuda Erdoğan'dan kabinenin ardından herhangi bir açıklama gelmedi.


ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI ÖNCESİ MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı öncesinde emeklilerin beklediği müjdeyi verdi. Emekli maaş zamları konusunda talimat verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında bu konuda çalışmaların başladığını duyurdu. İki bakanlık emekli maaş zammının yeniden düzenlenmesi için harekete geçti.



TBMM AÇILIR AÇILMAZ GÜNDEME GELECEK

Gelen son dakika haberine göre emekli maaş zammı konusu TBMM açılır açılmaz gündeme gelecek. Yani milyonlarca emekliye maaş zammı yılbaşından önce Yüksek ihtimalle geliyor. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi olan 16 milyon vatandaşın maaşı yeniden hesaplanacak ve değişecek.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da bu konuda Bir açıklamada bulunmuş emekli maaşları için Ekim ayını işaret etmişti. Ekim ayında TBMM'de yeni yasama döneminin başlaması ile birlikte maaş zamlarının da yeniden konuşulacağı tahmin ediliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR