Emekli maaşlarına ZAM haberi geldi: Emeklilere 5.000 TL ile 7.000 TL Arasında Ek Ödeme Müjdesi

Emekli maaşlarına ZAM haberi geldi: Emeklilere 5.000 TL ile 7.000 TL Arasında Ek Ödeme Müjdesi

Emekli maaşlarına ZAM haberi geldi: Emeklilere 5.000 TL ile 7.000 TL Arasında Ek Ödeme Müjdesi
Yayın Tarihi: 25.07.2023 17:26:00

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaşın maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurulduğunda yeterli gelmemişti. Emeklilerin ek zam ya da seyyanen zam talepleri uzun süredir gündemdeydi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu konuda girişimleri olmuştu. Nihayet beklenen ek ödeme müjdesi geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere yönelik ek ödeme tarihini açıkladı.

Hükümetin emeklilerin refah seviyesini yükseltme çabaları sonucunda kamu bankalarına yetki verilerek emeklilere ek ödeme imkanı sunuldu. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, emekli maaşını taşıyan ve 3 yıl boyunca kendilerinden almaya söz veren emeklilere 5.000 TL ile 7.000 TL arasında promosyon fırsatı sunmaya başladı.

Emekli vatandaşlar için ek ödeme fırsatlarından yararlanmak için belirli başvuru şartları bulunuyor. SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklisi olan tüm vatandaşlar, başvurularını kamu bankalarının şubeleri aracılığıyla ya da mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirler. Başvurular TC kimlik numarası ile kabul edilmektedir.

Emekliye ek ödeme sağlayan bankalar, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılan başvuruları kabul ederek emeklilere ek ödeme fırsatı sunmaktadır. Bu tarihe kadar başvurularını gerçekleştiren emekliler, ek ödeme almanın avantajını yakalayabilirler.

Emekli vatandaşlar için sunulan ek ödeme fırsatları, emeklilerin maddi durumunu iyileştirme ve refah seviyesini artırma amacıyla hayata geçirilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kamu bankalarının emekliye yönelik ek ödeme kampanyaları başlatması, emeklilerin maaşlarının yanı sıra ek ödemelerle de desteklenmesini sağlayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR