Emekli Ödemelerine Dev İyileştirme: Haziranda Zamlı Bayram İkramiyesi, Temmuzda Zamlı Emekli Maaşı Hesaplara Yatıyor!

Emekli Ödemelerine Dev İyileştirme: Haziranda Zamlı Bayram İkramiyesi, Temmuzda Zamlı Emekli Maaşı Hesaplara Yatıyor!

Emekli Ödemelerine Dev İyileştirme: Haziranda Zamlı Bayram İkramiyesi, Temmuzda Zamlı Emekli Maaşı Hesaplara Yatıyor!
Yayın Tarihi: 1.06.2023 19:44:00

Emeklilerin sayısı, EYT'lilerle birlikte 15 milyonu aşarken, haziran ve temmuz aylarında emekli gelirlerini artıracak önemli adımlar atılacak. Bu ay ödenecek Kurban Bayramı ikramiyesinde zam yapılması bekleniyor. Zam için iki farklı formül masada bulunuyor. Peki, EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İşte, emekli bayram ikramiyesi zam haberinin son durumu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde yaptığı açıklamada, "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin TL'ye çıkardık. Bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" demişti.

Bu ay ödenecek Kurban Bayramı ikramiyesine planlanan artışın yansıtılması bekleniyor. Ancak ikramiye tutarının artırılabilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle, bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme tekliflerinin Meclis'e sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın ilk ikramiyesi 2 bin TL olarak ödenmiş ve bir önceki yıla göre yüzde 82'lik bir artış gerçekleştirilmişti. Yeni ikramiye için ise 2 farklı tutar konuşuluyor.

Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor ve bayram ikramiyesinin 19-27 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Tam tarih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak. Aynı şekilde, ikramiye artışı da bu tarihe kadar netleşmiş olacak.

İlk formüle göre, bayram ikramiyesinde yüzde 25'lik bir artışla 2 bin 500 TL'ye kadar bir tutar belirlenebilir. İkinci formül ise ikramiyenin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılması yönünde. Kurban Bayramı ikramiyesi, emekli aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik aylığı alan herkese ödenecek.

Bayram ikramiyesinden yararlanabilmek için ilgili ayda aylık bağlanmış olmak gerekiyor. Bu nedenle, Haziran ayında aylık bağlananlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecek.

Dul ve yetimlere de bayram ikramiyesi artışı yansıtılacak. Ölüm aylığı alanlar, hisseleri oranında yeni tutardan yararlanacak. Örneğin, tutar 2 bin 500 TL olursa, yüzde 75 oranında ölüm aylığı alan kişiye 1500 TL yerine 1875 TL ikramiye ödenecek.

Bayram ikramiyesi 3 bin TL olması durumunda ise, yüzde 25 oranında ölüm aylığı alan kişiye 750 TL, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alan kişiye 1500 TL, yüzde 75 oranında ölüm aylığı alan kişiye ise 2 bin 250 TL ödeme yapılacak.

Emeklilere yönelik bu dev iyileştirmenin, emekli vatandaşların maddi durumlarını güçlendirmeye ve bayram sürecini daha rahat geçirmelerine yardımcı olması hedefleniyor. Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşecek olan bu zam haberi, emekli vatandaşlar arasında umut ve memnuniyet yaratmış durumda.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR