Emekli Olamayan Vatandaşlara 1750 TL Ödeme Müjdesi! Kimlik İle Başvuru Yeterli

Emekli Olmayan vatandaşlara 1750 tl ödeme müjdesi. Sadece TC Kimlik numarasıyla başvuru yapan emekli olmayan kişilere 1750 tl ödeme yapılacak. SGK'dan emeklilik için gerekli şartları taşıyamayan vatandaşlar, Devlet tarafından yalnız bırakılmıyor.

Emekli Olamayan Vatandaşlara 1750 TL Ödeme Müjdesi! Kimlik İle Başvuru Yeterli
Yayın Tarihi: 1.08.2020 13:11:00

Emekli Olmayan vatandaşlara 1750 tl ödeme müjdesi. Sadece TC Kimlik numarasıyla başvuru yapan emekli olmayan kişilere 1750 tl ödeme yapılacak. SGK'dan emeklilik için gerekli şartları taşıyamayan vatandaşlar, Devlet tarafından yalnız bırakılmıyor. T.C Kimlik belgeniz ile başvuru yapmanız yeterli. Peki kimler 1750 TL ödeme başvurusunda bulunabilir? Başvuru nereye yapılmalı? 65 yaş aylığıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Tüm detaylarıyla haberimizde sizler için hazırladık...

Emekli olamayan vatandaşlar herhangi bir gelirleri olmadığı için yaşlılık döneminde zorlanabiliyor. Bilindiği üzere emeklilik hakkı elde edilebilmesi için yaş, prim ve hizmet süresi gibi şartların bir arada tamamlanması gerekmektedir. Bu yüzden de hayli zor olan emeklilik şartlarını yerine getiremeyen vatandaşlar, Devlet tarafından sosyal olarak destekleniyor. Sosyal Devlet anlayışı çerçevesinde emekli olamayan ve belirli şartları taşıyan vatandaşlara 3 ayda bir olmak üzere 1.750 TL'lik maaş bağlanıyor. Peki başvuru nasıl yapılır? 1750 TL ödeme için başvuru şartları neler? Tüm bu soruların yanıtı merakla araştırılıyor.

Emekli olamayan vatandaşlara üç ayda bir olmak üzere, 1750 TL ödeme yapılıyor. 2020 yılında bu miktar daha da arttı. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında emekli olmayan vatandaşa ödenen aylıklar zamlanıyor. Peki Emekli olamayana 1750 TL ödeme için şartlar neler? Nasıl başvuru yapılır? 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Emeklilik hakkını elde edemeyen vatandaşlar diğer gelir ve yardımlar için araştırmalara başladı. Bilindiği gibi emeklilik için yaş, prim ödeme gün sayısı ve hizmet yılı gibi birçok şartın bir arada yerine getirilmesi gerekmektedir. İşte bu noktada yaş şartı hariç prim şartını tamamlayamayan vatandaşlara Devletten belirli şartlar dahilinde 3 ayda bir olmak üzere 1750 TL ödeme yapılmaktadır. 


Emekli olamayan vatandaşlara 3 ayda 1 olmak üzere ödenen 1.750 TL yardım ödemesinden faydalanabilmek için resmi olarak ikamet ettiğiniz yerin il/ ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına nufüs cüzdanı ve bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Başvurunuz incelemeye alınacak ve Mütevelli Heyetinin incelemesinin ardından sonuçlandırılacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

3 ayda bir 1750 TL ödeme alabilmek için başvuru şartları nelerdir? Aşağıda yer verilen şartlara sahip olanlara 3 ayda 1 olmak üzere 1.750 TL yardım bağlanmaktadır:

- Yardım alacak kişinin 65 yaşını tamamlamış olması,
- Aile içi kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması (2020 yılı için 801 TL)

Bu şartları taşıyanlara kanuni düzenlemeler çerçevesinde 3 ayda 1 olmak üzere 1750 TL Maaş bağlanmaktadır. Torba Kanunla yürürlüğe giren bu düzenleme halk arasında 65 yaş aylığı olarak da bilinmektedir. Bu yardım ödemesinden, SGK'ya hiçbir prim ödememiş ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar da yararlanabilmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR