Emekli olamayanlar dikkat: Hükümet ödeme yapacak, aylık 866 TL!

Emekli olmak sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde çok önemli bir ayrıcalıktır, emeklilik insanların en özgür olduğu yıllardır. O nedenle insanlar emekli olabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır.

Emekli olamayanlar dikkat: Hükümet ödeme yapacak, aylık 866 TL!
Yayın Tarihi: 9.06.2020 14:59:00

Emekli olmak sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde çok önemli bir ayrıcalıktır, emeklilik insanların en özgür olduğu yıllardır. O nedenle insanlar emekli olabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır.

Ancak bazen emekli olabilmek için uzun seneler çalışmak yetmez bazen emeklilik yaş haddi tutmaz bazen sigorta primi tutmaz bazen cinsiyet ve yaş ayrıcalıkları tutmaz. Emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) istediği tüm şartları yerine getirmek gerekir. Eğer kişi emeklilik için gerekli olan tüm şartları yerine getiremiyorsa devletten her ay 866 TL ödeme alabiliyor. Ödemeler her ay değil sadece üç ayda bir yapılıyor. 3 aylık toplam ödeme miktarı ise 2 bin 598 TL oluyor. Ödemeleri alabilmek için emekli olamayan kişinin başvuru yapması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar…

Sigorta primlerini bugüne kadar aralıksız bir şekilde yatırmış ancak emekli olamamış kişilerin panik yapmasına artık gerek yok. Uzun senelerce çalışan ancak emekli olamayan kişilerin banka hesaplarına devlet tarafından toplam 2 bin 598 TL yatırılıyor. Ödemeleri alabilmek için kişinin bizzat başvuru yapması gerekiyor. Sigorta primlerini ödemiş ancak emekli olamayan ve yaşlılığı sebebiyle çalışamayan ve gelir elde edemeyen kişilerin nakit ihtiyaçlarına devletten yeni bir çözüm getirildi. Emekli olamayan kişilerin aylık ödemeleri yerine 3 aylık ödemeleri toplam 2 bin 598 TL’dir. Ancak bu ödemelerden faydalanabilmek için öncelikle kişinin bizzat başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapmamış olan kişilerin bu ödemelerden faydalanması imkânsız hale geliyor. Başvurular nereye yapılıyor? Kimler yaşlılık aylığı alabilir? Yaşlılık aylığı için nereye başvurmak gerekiyor? İşte tüm detaylar.

YAŞLILIK AYLIĞI NEDİR?


Yaşlılık aylığı denilen ödeme, uzun süre boyunca sigortalı olarak çalışmış ancak bir şekilde emekli olamamış ve artık çalışamayan kişilere ödenir. Yaşlılık aylığından faydalanabilmek için kişinin emekli olamamış olması ve herhangi bir gelire sahip olmaması ayrıca sosyal güvencesinin olmaması gerekmektedir. Kişinin eğer sosyal güvencesi, taşınmaz geliri veya ticari taksi ve benzeri gibi ödemelerden gelir elde ediyorsa yaşlılık aylığından yararlanamıyor. Ayrıca kişinin bizzat başvuru yapması gerekiyor. Yaşlılık aylığı için herhangi bir şekilde internetten veya telefondan başvuru yapılamıyor. Yaşlılık aylığı için başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka bizzat başvuru yapması gerekiyor.

YAŞLILIK AYLIĞINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Yaşlılık aylığından faydalanabilmek için öncelikle emekli olamamış olmanız gerekiyor. Emeklilik her birimizin istediği artık çalışmaktan yorulduğumuz günlerin mükafatı olarak bize ödül şekliyle verilir. Yaşlılık aylığı genellikle yaş durumu, hizmet süreci veya prim ödemeleri gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) istediği şartları yerine getiremeyip emekli olamamış kişilerin yararlanması sağlanır. Belirli şartlara riayet edemeyen kişilerin yaşlılık aylığından yararlanabilmesi için ayrıca 65 yaş ve üzeri olması gerekmektedir. Çalışma hayatının yoruculuğundan sıkılmış ve 65 yaş üzeri olmuş ancak çeşitli engeller sebebiyle emekli olamamış kişilerin yaşlılık aylığına başvuru yaparak yaşlılık aylığı alması sağlanabilir. Yaşlılık aylığı 3 ayda bir ödenmektedir. 2020 yılı için toplam ödenen miktar ise 2 bin 598 TL’dir. Aylık olarak ise 886 TL’ye denk gelmektedir. Bu bağlamda kişilerin tüm nakit ihtiyaçları giderilebilir.

YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yaşlılık aylığı için başvuru yapabilmek için öncelikle 65 yaş ve üzeri olmanız gerekmektedir. Eğer uzun süre sigortalı çalışmış ancak emekli olamamışsanız ve herhangi bir geliriniz ile sosyal güvenceniz yok ise yaşlılık aylığı için ikamet ettiğiniz il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmanız gerekmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları genellikle kaymakamlık binasının çevresinde ve yakınında olur. Eğer yerini bulamıyorsanız kaymakamlığınızı arayarak sorup öğrenebilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR