Emekli Olma Hakkı Kazananlara Bayram İkramiyesi ve Ek Ödemeler!

Emekli Olma Hakkı Kazananlara Bayram İkramiyesi ve Ek Ödemeler!

Emekli Olma Hakkı Kazananlara Bayram İkramiyesi ve Ek Ödemeler!
Yayın Tarihi: 10.06.2023 13:22:00

EYT düzenlemesi resmileşerek, Ramazan Bayramı öncesinde neredeyse 2 milyon kişi emekli olma hakkına erişti ve bayram ikramiyesinden de faydalanma şansı elde etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan bu neşeli haberle birlikte, emeklilere çifte mutluluk vaat edildi ve çifte ödeme yapılacağı bildirildi. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıktığı açıklandı.

Bu ay EYT'li dahil tüm emeklilerin ortalama olarak 14.500 TL alacakları vurgulandı. Ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği ve bayram ikramiyelerinin artırılıp artırılmadığı gibi konularla ilgili araştırmaların hala devam ettiği belirtildi.

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine bir artış beklemekte ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşamki kabine toplantısının ardından emekli ikramiyelerinin ödeme tarihleri hakkında önemli bilgiler paylaşmıştır. Henüz resmi bir zam ilanı yapılmamış olsa da, ikramiyelerin 3 bin TL civarında olabileceği ifade edilmiştir. Ancak, bir zam gerçekleştirilmezse, emeklilere Kurban Bayramı'nda 2 bin TL ikramiye ödeneceği belirtilmiştir.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasının yanı sıra, bankaların çeşitli promosyon kampanyaları da mevcuttur. Promosyon miktarı da emekli maaşının artışıyla birlikte yükselmiş ve emeklilere en az 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacağı açıklanmıştır.

Tüm bu ödemelerle birlikte, en düşük emekli maaşının 7.500 TL, Kurban Bayramı ikramiyesinin 2 bin TL ve promosyon ödemesinin 5 bin TL olmasıyla bu ay emekliler toplamda 14.500 TL'ye kadar ödeme alacaklardır.

EYT düzenlemesiyle emeklilere çifte bayram müjdesi verilmiş, emekli olma hakkı kazananlar bayram ikramiyesi ve ek ödemelerden faydalanma şansı elde etmiştir. Bu düzenleme, emeklilerin maddi durumlarını iyileştirerek daha mutlu bir bayram geçirmelerini sağlamaktadır. Emekli maaşlarının artışı ve promosyon ödemelerinin yükselmesi, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yardımcı olacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR