Emekli ve Memur Zamları Bu Sabah Değişti! Karar Açıklandı ve En Düşük Emekli Maaşına Güncelleme Geldi

Emekli ve Memur Zamları Bu Sabah Değişti! Karar Açıklandı ve En Düşük Emekli Maaşına Güncelleme Geldi

Emekli ve Memur Zamları Bu Sabah Değişti! Karar Açıklandı ve En Düşük Emekli Maaşına Güncelleme Geldi
Yayın Tarihi: 12.07.2023 10:00:00

Torba Yasa Görüşmeleri Ertelendi: Emekli ve Memur Zammı Talepleri Heyecan Yaratıyor! Milyonların merakla beklediği torba yasa Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Torba yasada bulunan memur maaş zammı ve emekliye zam düzenlemesi de Genel Kurul’da kabul görmesinin ardından resmen yasalaşacak. Yasa ile en düşük memur maaşı yüzde 17,55’lik enflasyon farkına 8077 TL eklenmesi ile 22.017 TL seviyesine çekilecek. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi içinse refah payı dahil zam oranı yüzde 25 olacak. Ancak Genel Kurul öncesinde Ankara’dan milyonları heyecanlandıran bir kulis bilgisi geldi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

Temmuz döneminde 6 aylık enflasyon oranı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 19,77, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil Emekli Sandığı emeklisi yüzde 17,55 oranında zam aldı. Ancak AK Parti tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba yasaya eklenmek üzere hazırlanan önergede Bağ-Kur, SSK ve memur emeklisinin yılın 6 ayı için yüzde 25 zam alacağı açıklandı. Ancak yüzde 34 zamlanan asgari ücret ve 22 bin TL olan en düşük memur maaşı yanında Temmuz 2023 emekli zammı oranı beklentileri karşılamadı.

BAHÇELİ’DEN EMEKLİYE 8077 LİRALIK SEYYANEN ZAM TALEBİ

Bugün Meclis Genel Kurul’da kabul edilmesi beklenen emekli zammı öncesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli’den çok kritik bir çıkış geldi. Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasında emekli zammı oranlarının yükseltilmesi konusunda açık çağrıda bulundu. “Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır” MHP Lideri, “Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Torba yasa görüşmelerinin ertelenmesi, emekli ve memur zammı taleplerinde heyecanı artırdı. Milyonlarca kişi, torba yasanın kabul edilmesini ve emeklilere ve memurlara yapılacak zam oranlarının belirlenmesini bekliyor. Gelişmeleri yakından takip ederek, emekli ve memur maaşlarında olası değişikliklere hazır olmak önemlidir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR