Emekli Zammı Netleşti! 2021 Ocak ayında yapılacak zam miktarı belli oldu! İşte zam miktarı!

Geride bıraktığımız aylarda milyonlarca emekli vatandaşın maaşına yeni yapılan zammın sonrasında 2021 senesinde gelecek olan yeni zam merak konusu olmaktadır. Bilindiği üzere emeklilere her sene Ocak ve Temmuz aylarında iki defa olmak üzere enflasyon yüzdelerine göre artış yapılmaktadır.

Emekli Zammı Netleşti! 2021 Ocak ayında yapılacak zam miktarı belli oldu! İşte zam miktarı!
Yayın Tarihi: 8.10.2020 21:01:00

Geride bıraktığımız aylarda milyonlarca emekli vatandaşın maaşına yeni yapılan zammın sonrasında 2021 senesinde gelecek olan yeni zam merak konusu olmaktadır. Bilindiği üzere emeklilere her sene Ocak ve Temmuz aylarında iki defa olmak üzere enflasyon yüzdelerine göre artış yapılmaktadır. Bu konuda yeni senede emekli maaşlarına yapılacak zam yüzdesinin yüzde kaç olacağı daha şimdiden araştırılmaktadır. Peki, 2021 senesinde SSK SGK Bağ-Kur en az emekli maaşı kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...

2021 SENESİNDE EN AZ EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Milyonlarca emekli vatandaşa senede iki defa olmak üzere (Ocak ve Temmuz aylarında) artış yapılmaktadır. Son olarak Temmuz ayında yapılan artışın sonrasında yeni senede yapılacak zam yüzdesi merak edilmektedir. Ayrıca emekli kişiler senede iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye almaya hak kazanmaktadır. Emekliler yeni senenin yaklaşmasıyla beraber 2021 SSK SGK BAĞ-KUR en az emekli aylığı ne kadar olacak sorusuyla ilgili ayrıntıları merak etmektedir.

EN AZ EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Memurların, memur emeklilerinin aylıklarına Temmuz'da yüzde 5.75 artış yansıtılırken; Ocak zammının da ipuçları geldi. Hakem kurulu kararı özelinde Ocak zammı yüzde 3 olarak açıklanırken, 2020'nin ikinci 6 aylık sürecinde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark da yansıyacak. Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketindeki yüzde 10.82'lik 2020 senesi enflasyon tahmini, Temmuz- Aralık Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 4.79 olarak gerçekleşme ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Bu tahmin oluşursa, memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 0.79 enflasyon farkıyla yüzde 3.79'a artacak. En az maaş buna göre memurlarda 3 bin 719 liradan 3 bin 860 liraya, memur emeklisi vatandaşların 2 bin 814 liradan 2 bin 921 liraya artacak. Memurların aile desteği da bu yüzdede yükselecek.

AİLE VE ÇOCUK YARDIMI ZAMLANACAK

Eş yardımı 351,09 liradan 364,40 liraya, çocuk yardımı da 0-6 yaş için 77,23 liradan 80,16 liraya, 6 yaş üstü için 38,62 liradan 40,08 liraya çıkacak. 6 yaş altı 2 çocuğu olan, eşi çalışmayan memur, aylık 505,55 lira yerine 524,72 lira alacak.


TÜFE TAHMİNİ % 10.82

Ekonomistlerle uygulanan Ağustos ayı beklenti anketinde cari sene sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 10.82 arttı. Bu tahmin oluşursa, önümüzdeki Ocak ayında 2020'nin ikinci olan 6 aylık süreçte gerçekleşecek enflasyon kadar zam alacak SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları yüzde 4.79 artacak.

PROMOSYON NASIL YÜKSELTİLİR?

Bazı bankalar ise kampanyalarla miktarı yükseliyor. İsteyenler bu imkânlardan faydalanabiliyor. Ancak koşulları iyi araştırmak gerekmektedir. Ek ürün şartı aramaksızın bin-bin 200 lira ödeme yapanlar olduğu gibi, belirli şartlarda uyanlara 2 bin 550 liraya varan promosyon verenler de olacaktır.

PROMOSYON TABAN MİKTARA YENİ ZAM

Emekliler, promosyonda taban miktarların daha da yükselmesini istiyor. Konu Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından da gündeme getirildi. Dernek, "Banka promosyonlarına bir yükseliş daha yapılsın. Promosyon için bir komisyon kurulsun ve bütün istekler masada olsun" açıklaması yapmıştı.

EMEKLİ VATANDAŞLAR SABİT ZAM FARKI İSTEK EDİYOR

Beklenti anketi enflasyon temelinde olabildiğinden değişken bir yapıya sahiptir. Bu dönemde doğrudan emeklilere yapılacak artış yüzdeleri yansımaktadır. Emekliler Deneği başta olmak üzere pek çok emeklinin istekleri değişken enflasyon yüzdelerine bağlı kalarak zam almak yerine sabit yüzdeden zam isteklerinin yerine getirilmesidir. Senelik bazda hesaplanarak sabit yüzdelerden emekli zammı olması konusunda emekliler enflasyon karşısında aldıkları maaşların erimesini önleyecektir. Enflasyon farkları nedeniyle zamlardaysa erimenin yaşandığı gözetilmektedir. Emekli aylıklarına enflasyon sebebiyle düşük düzeylerde zam yapılması takdirinde emekliler mevcut maaşlarıyla geçimlerini daha güç sağlamaktadır. Değişen sistem yerine sabit yüzdelerde zam yapılması emeklilerin daha çok emekli aylığı almasına şans tanıyıp enflasyon yüzdelerine nazaran aylıkların değerini korumasını sunacaktır. 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR