Emekli zammı resmi gazetede açıklandı!

Emekli zammı resmi gazetede açıklandı!

Emekli zammı resmi gazetede açıklandı!
Yayın Tarihi: 25.06.2023 12:35:00

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, emekli bayram ikramiyesi ve zam oranları hakkında netleşen bilgiler gündemdeki yerini aldı. İki farklı zam oranının belirleyici olduğu ikramiye miktarlarının hesaplanmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadesi öne çıktı.

Asgari ücret komisyonunun çalışmalara başladığı ve bu sürecin memnuniyet verici şekilde ilerlediği belirtildi. Erdoğan, mecliste memur maaşlarına yönelik düzenlemelerin yakın zamanda başlatılacağını vurguladı.

Gelecek dönem kabine toplantılarının merkezinde ekonomi politikaları ve maaş düzenlemeleri bulunacak. Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri, toplantılarda değerlendirilecek önemli konulardan biri olacak.

SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emeklilere bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşti. SSK'lı emekliler her ayın 17-26 arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında maaşlarını alırken, ikramiye ödemeleri de belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilecek. Emekli maaş ödemeleri cumartesi veya pazar gününe rastlarsa, ödemeler sırasıyla cuma ve pazartesi günü yapılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında tüm ödemelerin, bayramdan önce, 19-25 Haziran haftasında yapılması planlanıyor. Bağ-Kur'da gelir ve aylık alanlar, bayram ikramiyelerini 22 Haziran'da; Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 23 Haziran'da alacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR