Emekliler için güzel Haber! Emekliye 2592 Lira Ek Ödeme Müjdesi

Milyonlarca emekli her yıl Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon zammı alıyor. Bunun yanı sıra emeklilere ek ödeme ile ek artış da sağlanıyor. Emekli maaşlarında her ay %4 ila %5 arasında ek ödeme tutarı da yer alıyor.

Emekliler için güzel Haber! Emekliye 2592 Lira Ek Ödeme Müjdesi
Yayın Tarihi: 6.10.2020 17:43:00

Milyonlarca emekli her yıl Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon zammı alıyor. Bunun yanı sıra emeklilere ek ödeme ile ek artış da sağlanıyor. Emekli maaşlarında her ay %4 ila %5 arasında ek ödeme tutarı da yer alıyor. Emekli doktorlar ise bir üçüncü ödeme daha alabiliyor! Emekliye 2 bin 592 TL ek ödeme müjdesi! Emekliye 2.592 TL ek ödemenin tüm detaylarını bu haberimizde sizler için hazırladık...

SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri her ay %4-5 arasında ek ödeme alabiliyor. 2021 yılında her ay ve 2. dönem için Ocak ayında ek ödeme tutarları artırılacaktır. Emekli doktorlara ise ek ödemenin yanı sıra üçüncü zam ile birlikte 2.592 TL'ye kadar yükselecek ilave ödemeler verilecek. 

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan uygulamayla birlikte Emekli sandığından emekli olan doktorlara her ay ilave ödemelerle maaş artışı sağlanıyor. Emekli doktorlara yapılan bu ilave ödemelerin tutarı; uzman olmayanlar 1.898 TL, uzman olanlarda ise 2.498 TL seviyelerinde bulunmaktadır. 2021 yılı Temmuz ayında ise bu tutarlarda artış yaşanacak ve tüm bu tutarlar değişecektir. SGK, SSK emeklilerine 2021 yılı Ocak ayında ilk 6 aylık dönem için enflasyon zammı verilirken, Memur emeklileri (Emekli sandığı) için de %4 artış ve ilk 6 aylık enflasyonun %4'ü aşması halinde fark ödemesi yapılacak. 


2021 yılı Ocak ayı enflasyon beklenti anketlerine göre, zam oranları SSK ve Bağkur ve Emekli sandığı emeklileri için %4,4 olacak. Maaşların artmasıyla birlikte ek ödemeler de artış gösterecek. Emekli Doktorların ek ödemeleri ve ilave ödemeleri için memur maaş katsayısına göre artışla yükseliş yaşanacaktır. Memur maaş katsayısının yüzde 4.4 artması halinde, aylık ilave ödeme; Uzmanlarda 2 bin 592, uzman olmayan doktorlarda ise 1.982 liraya çıkacak. 

KİMLER İLAVE ÖDEME ALABİLİR?

Aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar ilave ödemeden yararlanabiliyor. Herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor.Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına hisseleri oranında veriliyor. Örneğin; vefat eden uzman doktorun yüzde 50 oranında aylık bağlanan eşine bin 241, yüzde 25 oranında aylık bağlanan çocuğuna 620,75 lira ödeniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR