Emekliler için Kritik Tarih! 650 Bin Emekliye Zamlı Maaşların Ödeneceği Tarih Belli Oldu!

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinde en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltildiği ve emeklilere Ramazan Bayramı öncesi verilmesi planlanan 1000 TL ikramiyelerin de Nisan ayı başında ödeneceği gibi müjdeler yer..

Emekliler için Kritik Tarih! 650 Bin Emekliye Zamlı Maaşların Ödeneceği Tarih Belli Oldu!
Yayın Tarihi: 22.04.2020 20:45:00

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinde en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltildiği ve emeklilere Ramazan Bayramı öncesi verilmesi planlanan 1000 TL ikramiyelerin de Nisan ayı başında ödeneceği gibi müjdeler yer almıştı. En düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte yaklaşık 650 bin emeklinin maaşı zamlandı! 650 bin emekliye zamlı maaşların ödeneceği tarih de belli oldu, zamlı emekli maaşları hesaplara yatmaya başladı.

Emekliler için Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik destekler, Hükümet tarafından bir bir açıklanıyor. Bu süreçte emeklilerin ve ihtiyaç sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına ekonomik önlemler sıklaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs salgınının Türkiye'de başladığı ilk günlerinde açıkladığı ekonomi destek paketinde, emekliler için birçok müjdeye de yer vermişti. Bu müjdeler arasında en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltilmesi, emekli promosyon ödemelerinin taahütsüz şartsız yapılması ve emekli bayram ikramiye ödemelerinin erkene çekilmesi yer alıyordu. Şimdi Emekliler için zamlı maaşların yatırılacağı tarih merak konusu oldu. En düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltilmesiyle 650 bine yakın emekli zamlı maaşlarını almaya başladı! İşte O tarihler...

EMEKLİLERİN ZAMLI MAAŞLARININ ÖDENECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Emekli vatandaşlara artık en düşük emekli maaşı 1500 TL olarak ödenecektir. Ek ödemelerle birlikte toplam en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye yükseltilmiştir. Daha önce 1500 TL'nin altında emekli maaşı alan 650 bin emekli, 17-28 Nisan tarihleri arasında yeni zamlı maaşlarını almaya başlayacaklar. Yeni düzenleme çerçevesinde zamlı emekli maaşları 17-28 Nisan 2020 tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Yeni gelen zamdan 650 bin emekli faydalanacak ve yeni maaşlar 1500 TL olarak güncellenecek.

SSK ve Bağkur emeklileri için zamlı emekli maaşları her ay olduğu gibi 2020 Nisan ayında da 17-28. günler arasında hesaplarına yatırılacak. Maaşlar ödenmeye başlamış olup SGK Aylık tahsis numarasının son hanesine göre ödeme günleri değişiklik göstermektedir. En geç 28 Nisan 2020 tarihinde tüm emekliler zamlı emekli maaşlarını hesaplarında görebileceklerdir. 


DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR ZAMDAN FAYDALANABİLİR Mİ?

En düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltilmesinin ardından Dul ve Yetim aylığı alan vatandaşlar da maaşlarının zamlanıp zamlanmadığını araştırmaya başladı. Vefat eden bir emeklinin maaşı 1500 TL'nin altına düştüğünden, yeni düzenlemeyle birlikte Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da en düşük 1500 TL düzenlemesinden faydalanarak zam almış olacaklar. Ölüm aylığı kazançları da emekli maaşına yapılan bu zamdan etkilenerek artış gösterebilecektir. Ölüm aylığı %25 oranında bağlananlar için maaş 375 TL'ye yükseltilmiştir. Hissesi %50 olanlar 750 TL, %75 olanlar ise 1125 TL ölüm maaşı alacaklardır. 

1500 TL ÜZERİNDE MAAŞ ALAN EMEKLİLERE ZAM VAR MI?

1500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliler zam için 2020 Temmuz ayını bekleyecek. Emekli maaşlarının en düşük 1500 TL olarak ödenmesi sadece 1500 TL altında maaş alan 650 bin emekliye zam olarak yansıyacak. Öte yandan emekli maaşlarında toplu olarak 2020 Temmuz ayında TÜİK enflasyon verilerine göre 2. dönem zammı gerçekleşecek. Bu zamlarla birlikte emekli maaşlarında iyileştirme sağlanacak. 

Temmuz ayında yapılacak zam, 1500 TL maaş alan emeklileri de kapsayacak ve toplam 13 milyonu aşkın emekli için geçerli olacak. Emekli maaşlarında yaşanan son dönemdeki artışlar ile Koronavirüs salgını döneminde emeklilerin mağduriyeti Hükümetçe giderilmeye çalışılmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR