Emeklilere 1300 TL ödeme yapılacak! Ağustos'ta Emeklinin Yüzü Gülecek

Emekli kişilerin en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle ödeme alamama konusudur. Özellikle en düşük emekli maaşı tutarında emekli maaşı alan kişilerin maddi imkânsızlıklarının ne denli önemli bir boyutta olduğunu her birimiz biliyoruz. Ancak sadece devletin yaptığı ödemeler sayesinde

Emeklilere 1300 TL ödeme yapılacak! Ağustos'ta Emeklinin Yüzü Gülecek
Yayın Tarihi: 30.07.2020 14:42:00

Emekli kişilerin en büyük sorunlarından bir tanesi kesinlikle ödeme alamama konusudur. Özellikle en düşük emekli maaşı tutarında emekli maaşı alan kişilerin maddi imkânsızlıklarının ne denli önemli bir boyutta olduğunu her birimiz biliyoruz. Ancak sadece devletin yaptığı ödemeler sayesinde geçinemeyecek olan emekliler için Akbank, emeklilerin her birine 1300 TL ödeme yapacak.

Yapılacak olan bu ödemenin içeriği ise 3 yıl Akbank’tan emeklilik maaşı alma şartı ile olacak. Yani, emekli maaşı promosyon ödemesi adı ile bilinen ödemenin aslı ise 3 yıl Akbank’tan emekli maaşı alan kişilerin üç yılın sonunda Akbank’tan 1300 TL ödeme alması ile alakalı. Emekli vatandaşlarımızın devletimizden aldığı ödemelerin ne kadar yetersiz olduğunu tüm Türkiye biliyor olsa da bu durumun çok uzun bir süre geçmeyecek olması üzücü bir durum oluyor. Emekli vatandaşlarımızın ekonomik olarak bir nebze daha rahat olabilmesi ve en temel ihtiyaçların daha rahat bir şekilde karşılayabilecek olması çok önemli bir konudur.

Vatandaşlarımızın üç yılın sonunda 1300 TL ödeme alması ile beraber o günün ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amaçlanıyor. Akbank başlatmış olduğu kampanya dâhilinde en düşük 650 TL en yüksek ise 1300 TL emekli maaşı promosyonu alabilmesi mümkün hale gelmiştir. İşte Akbank emekli maaşı promosyon ödemesine ilişkin tüm ayrıntılar…

Emekli kişilerin en büyük derdi kesinlikle maddi imkansızlıklar olabilir. Zira devletimizin emekliler için yaptığı tüm ödemelerin toplamı yıllık 15 bin TL’yi dahi bulmakta zorlanıyor. Bu da en temel sebep olarak emeklilerin yarısından fazlasının asgari ücretli çalışmakta iken emekli olmasından ötürü kaynaklanmaktadır. Eğer bir kişi asgari ücretli çalışmakta iken emekli olur ise ya da sigorta prim tutarlarının çok büyük bir bölümü asgari ücret üzerinden yatırılıyor ise kişi emekli olduğunda en düşük emekli maaşı tutarını almaktadır. En düşük emekli maaşı tutarı ise 2020 yılında 1,500 TL seviyelerine çıkartılmıştır. 2020 yılının ilk çeyreğinde yükseltilen en düşük emekli aylığı Ocak, Şubat ve Mart aylarında 1,200 TL seviyelerindeydi. Bu denli düşük emekli maaşı alan emekli kişilerin ise geçinebilmesi normal şartlarda dahi imkansız durumda iken bir de bankalardan düşük promosyon ödemesi alması katlanılabilir bir durum değildir.


AKBANK PROMOSYON ÖDEMESİ NE KADAR?

Akbank, emekli vatandaşlarımızın bugün aldıkları emekli maaşlarına göre promosyon ödemesi yapmaktadır. Yapılan bu promosyon ödemeleri ise her üç yılda bir defa olmak üzere yapılmaktadır. Yani emekli kişinin tek bir başvuru yapması durumunda emekli maaşını Akbank’tan alması kaydı ile üç yıl sonra Akbank’tan ödeme alma hakkı olmasıdır. Akbank emekli maaşı promosyon ödemeleri ise şu şekildedir:
  • 600 - 1500 TL arası maaş alanlara 650 TL
  • 1.500 - 2.499 TL arası maaş alanlara 925 TL
  • 2.500 TL ve üzerinde maaş alanlara 1300 TL promosyon ödemesi yapılıyor

KİMLER AKBANK’TAN EMEKLİ MAAŞI ALABİLİR?

Herhangi bir banka ile emekli maaşı promosyon taahhüttü olmayan tüm emekli vatandaşlarımız Akbank’a başvuru yaparak emekli maaşı promosyon ödemesi alabilir.

AKBANK PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Akbank’tan emekli maaşınızı almak için en yakın Akbank şubesini TC kimlik belgeleriniz ile beraber ziyaret ederek alabilirsiniz. Ayrıca telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı ya da e-Devlet yolu ile Akbank emekli maaşı promosyon ödemesi başvurusu yapılabilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR