Emeklilere 2 bin 483 TL ödeme yapılacak! Hangi emekliler faydalanacak? İşte tüm detaylar

Emekliler için düzenli olarak ikramiyeler ödeniyor. Ancak her emekli vatandaşımız 2 bin 483 TL ikramiye alamıyor. 2 bin 483 TL ikramiye alan emekliler sadece doktor emeklileridir. Emekli doktorların maaşlarına KHK ile ayda ortalama 2.483 TL ilave edilmesine karar verildi.

Emeklilere 2 bin 483 TL ödeme yapılacak! Hangi emekliler faydalanacak? İşte tüm detaylar
Yayın Tarihi: 15.05.2020 14:32:00

Emekliler için düzenli olarak ikramiyeler ödeniyor. Ancak her emekli vatandaşımız 2 bin 483 TL ikramiye alamıyor. 2 bin 483 TL ikramiye alan emekliler sadece doktor emeklileridir. Emekli doktorların maaşlarına KHK ile ayda ortalama 2.483 TL ilave edilmesine karar verildi. Bu bağlamda yapılacak olan ödemelerin ne zaman ödeneceği ve ayrıntıları hala belli olmadı. Emeklilik tahsis numarasına göre yatırılacağı biliniyor.

Emekli Tahsis Numarası Ne Demek?

Emekli tahsis numarası adından da anlaşılacağı üzere kişinin emekli olurken SGK tarafından verilen sayı numarasıdır. Emeklilerin takip edilebilmesi için verilen bu sayının başka bir amacı yoktur.

TC Kimlik ve Tahsis No Nasıl Öğrenilir?

TC kimlik numarasını bilmeyen vatandaşlarımızın E-Devlet destek hattı ile görüşmesi, ilçe nüfus müdürlüklerine başvurması gerekir. Tahsis numarası ile E-Devlet aracılığı ile öğrenilmektedir. SGK tarafından verilen tahsis numaraları E-Devlet içerisinde emeklilik işlemleri menüsü altında bulunmaktadır.


Tahsis Numarası İle Bayram İkramiyesi Sorgulama

Tahsis numaranız ile bayram ikramiyesini alıp almadığınızı sorgulayabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu burada verilen bağlantıya gidin. E-Devlete giriş yapın ve tüm emeklilik işlemlerinizi sorgulayın.
Eğer hala emekli değilseniz işte burası sizi ilgilendiriyor!

4A, 4B ve 4C Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Uzun yıllar boyunca çalışmış ve ekonomiye katkı sağlamış olan kişilerin emekli olma dönemlerinde en büyük sorunları ne zaman emekli olabilirim? Bu soruya verilebilecek en doğru yanıt ise SSK prim günlerinin sayılmasıdır. Eğer devletimizin getirmiş olduğu şartları tamamlıyor veyahut tamamlaya çok yakınsanız artık emeklilik hesaplama sistemini kullanabilir ve resmi kayıtlı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

4A, 4B ve 4C grubunda sigortalı olan kişilerin emeklilik yaşının hesaplanması bir nebze zor olabilir. Kişiler kendi çabalarıyla net emeklilik tarihlerini hesaplayamayabilirler. Bunun en doğru bir şekilde yapılabilmesi için resmi Sosyal Sigortalar Kurumu “Ne Zaman Emekli Olabilirim?” uygulaması ile net bir şekilde emeklilik tarihinizi hesaplayabilirsiniz. 4A, 4B ve 4C fark etmeksizin ne zaman emekli olabilecekleri sorusunun tek yanıtı emekliliğine yakın kalmış kişiler için resmi hesaplama sistemi üzerinden denetlenebilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR