Emeklilere 355 TL İntibak Zammı Müjdesi! İntibak Zammı Emeklilerin Yüzünü Güldürecek

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi olanlara zam müjdesi verildi. Bu müjde kapsamında bu kurumların emeklisi olan vatandaşlar 355 TL değerinde bir intibak zammı almaya hak kazandılar. Çalışma Bakanlığının onaylamış olduğu yasa çerçevesinde emeklileri

Emeklilere 355 TL İntibak Zammı Müjdesi! İntibak Zammı Emeklilerin Yüzünü Güldürecek
Yayın Tarihi: 17.09.2020 00:04:00

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi olanlara zam müjdesi verildi. Bu müjde kapsamında bu kurumların emeklisi olan vatandaşlar 355 TL değerinde bir intibak zammı almaya hak kazandılar. Çalışma Bakanlığının onaylamış olduğu yasa çerçevesinde emeklileri sevindiren haber de halka duyuruldu.

355 TL İntibak Zammı ile Emeklilerin Yüzü Gülecek

355 TL tutarında ki emeklilik zammı Çalışma Bakanlığı tarafından onaylandı ve emeklilere duyuldu. Bu konu ile ilgili ilk açıklamayı yapan ise Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tur. Gerekli açıklamayı yapan Bakan ilerleyen süreçte konu ile ilgili daha detaylı bilgiler verileceğini de açıkladı. Virüs nedeni ile bu durumun biraz aksayabileceğini kendilerinin gereken tüm çalışmaları yaptığını belirten Bakan, bu tutarın aslında çok daha yüksek olması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Yeni gelen tüm kanunlar çerçevesinde emeklilerde en düşük maaşın 1500 TL olacağı duyurusunu da yapan bakan, birçok kişinin bu intibak zammından yararlanabileceğini belirtti. Son dönemde promosyon ile en yüksek emekli maaşı ile en düşük emekli maaşı arasında çok büyük bir fark ortaya çıkmıştı. Bu fark birçok düşük maaşlı olan emekliyi büyük oranda üzüyordu. Ancak Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan bu zam çalışması sayesinde çok düşük maaş alan emekliler de artık yüksek maaş alabilme imkanı elde etmeye başladı. Konu hakkında birçok açıklama yapan bakan, kendilerinin her türlü onayı verdiklerini ve kararın bundan sonra TBMM’de görüşülerek sonucun açıklanmasına bağlı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı da gerekli onayları verirse emekliler rahat bir nefes alabilecek gibi duruyor.

İntibak Zammı İle Emeklilere Getirilen Büyük Rahatlama

En düşük emekli maaşının 1500 TL’den az olduğu düşünüldüğünde aslında ülkemizde ki emeklilerin çok daha iyi bir geçim kaynakları olduğu söylenemez. Birçok emekli kişinin zorlu yaşam şartları karşısında büyük bir zorlanma yaşaması Çalışma Bakanlığı’nı harekete geçirdi. En düşük emekli maaşının da 1500 TL’den fazla olması gerektiğini vurgulayan bakan, yapılan çalışma ile birlikte artık herkesin rahat bir nefes alabileceğini vurguladı.

İntibak zammına hak kazanan kişiler bu zamla birlikte daha yüksek bir gelire kavuşma imkanı bulabilecekler. İntibak zammı hakkında merak edilen bir diğer konul ise bu zammın ne zaman ödeneceği konusudur. 355 TL değerinde ki bu zam nisan ayında ödenecek. TÜED tarafından talep edilmiş olan bu haklar çok daha önce 50 TL ile 355 TL arasında bir zammın gerçekleşmesi halinde 2000 yılından emekli kolanlar için geçerli olacağı belirtildi. 2000 yılında emekli olan ve maaş almaya devam eden emekliler intibak zammından yararlanabilirler ve bu zam sayesinde büyük bir maddi refah içerisine girebilirler. Çalışma Bakanlığı emeklilerin iyileştirilmesi durumunda birçok önemli çalışma yapmaya da devam ediyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR