Emeklilere 600-1200 TL Arasında Ödeme Yapılacak! Başvuruyu Yapmayı Unutmayın

Çok sayıda emekli vatandaş gözlerini promosyon ödemelerine dikmişti. Emekli vatandaşlar için ikinci promosyon ödemelerinin ne zaman verileceği merak konusu haline gelmişti. Bu nedenle 2017 senesinde yasa çıktıktan sonra bankalardan promosyon alan tüm emekli vatandaşlar bu yıl ikinci paralarını hem

Emeklilere 600-1200 TL Arasında Ödeme Yapılacak! Başvuruyu Yapmayı Unutmayın
Yayın Tarihi: 1.08.2020 22:38:00

Çok sayıda emekli vatandaş gözlerini promosyon ödemelerine dikmişti. Emekli vatandaşlar için ikinci promosyon ödemelerinin ne zaman verileceği merak konusu haline gelmişti. Bu nedenle 2017 senesinde yasa çıktıktan sonra bankalardan promosyon alan tüm emekli vatandaşlar bu yıl ikinci paralarını hem de daha yüksek tutardan alma şansına kavuştu. Bunu ister aynı bankadan ya da bankasını değiştirerek bu kampanyadan yararlanabilecekler. Zaten bankalar son dönemlerde bu konuda birçok kampanya ve tanıtım yapmaktadır. Fakat tabi içlerinin iyi incelenmesi gerekmektedir. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar, 17-28 Temmuz'da zamlı aylık ve ikramiyesini beraber alacak. Memur emeklisi vatandaşlar ise 28-29 Temmuz'da artış farkı, ikramiye ve erken aylık var. İşte ayrıntılar…

Yaklaşık 12 milyon emekli vatandaşın beklediği müjdeli haber geldi. Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme süreleri açıklandı. SSK ve Bağ- Kur emeklisi vatandaş, ikramiyelerini, 17-28 Temmuz'da zamlı maaşlarıyla beraber alacak. Memur emeklisi vatandaşlar ise Temmuz ayı artış farkını, bayram ikramiyesini, Ağustos aylığını 28-29 Temmuz'da eline alacak. Bu yaz yüzde 5.75 oranında senenin ikinci zammını alan emekli vatandaşlar Cuma gününden itibaren 1000 TL'lik kurban bayramı ikramiyelerine de eline alacak. Emekli vatandaşlar için 2017 yılında getirilen promosyon alma hakkında koşul 3 sene içinde maaş alınan bankayı değiştirmemek idi. Daha önce 300, 375 ve 450 TL olarak üç miktar ödenirken bu rakamlar bu yılki promosyon ile beraber artmış durumda.

SORU VE CEVAPLAR

Bu yaz yüzde 5.75 oranında senenin ikinci artışını alan emekli vatandaşlar Cuma gününden itibaren 1000 TL'lik kurban bayramı ikramiyelerini de eline alacak. Bu ödemelerin yanında yukarıda açıkladığımız gibi çok fazla emekli izin de promosyon alma hakkı doğdu.
1-HANGİ EMEKLİLER PROMOSYON ALMA HAKKINA SAHİP?

Emekli aylığı alan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Eski-yeni tüm emekli vatandaşların hakkı var.

2-PARAYI ALMANIN BİR KOŞULU VAR MI?

Emekli vatandaşın seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterlidir. Fatura talimatı verme, kredili hesap, başka emekli vatandaş müşteri getirme gibi koşullar yok. Bunları öne süren bankanın fazladan bir kazancı yoksa tercih etmeyin. Çünkü promosyon almak için bu tür koşullar bulunmuyor.


3-İKİNCİ PROMOSYON NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emekli vatandaşlar için promosyon 2017'nin Şubat ayı sonunda hayata geçti. Bu sürede başvurup promosyonu alanların 3 yıllık taahhüt süresi bu sene doluyor. İkinci ödemeler 3 yıl bitince yapılacak.

4- 2017'DEN SONRA PROMOSYON KULLANANLAR NE YAPACAKLAR?

Onlar da 3 yıl dolunca ikinci ödeme alacak. Örnekle 2018 yılında alan bir emekli vatandaş 2021'de ikinci promosyonu hak edecek. Bu yüzden 3 senenin doldurulmasını beklemek gerekiyor.

5-AYNI BANKADA KALMAK ZORUNLU MU?

Süresi sona eren emekli vatandaşlar diledikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilirler. Ancak süre bitmeden de banka değiştiriliyor. Eğer kredi kullanmamışsanız kalan zamanın promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz. Kredi kullanan emekli vatandaşlar ise bu kredi bitene kadar banka değiştiremiyor.

MAAŞ ERKENE ALINDI

Bakan Zehra Selçuk, şu açıklamaları yaptı: " Ziraat Bankası'ndan her ayın 1. ve 2. gününde maaşlarını alan vatandaşlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. gününde maaşlarını alanlara da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek. Maaşlarını diğer bankalardan alanlara 28 Temmuz'da ödeme yapılacak."
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR