Emeklilere çeşitli avantajlar geliyor! 5’li kazanç olarak söylenen avantajlar ile ilgili açıklama yapıldı!

Günümüzde pek çok emekli vatandaş devletin sunduğu çeşitli avantajlardan faydalanarak çok daha az hizmet ücreti ödüyor. Genel olarak belediyelerin de sunduğu yaşlı indirimleri ile birlikte emekli vatandaşların cebinden daha az para çıkıyor.

Emeklilere çeşitli avantajlar geliyor! 5’li kazanç olarak söylenen avantajlar ile ilgili açıklama yapıldı!
Yayın Tarihi: 13.09.2020 23:04:00

Günümüzde pek çok emekli vatandaş devletin sunduğu çeşitli avantajlardan faydalanarak çok daha az hizmet ücreti ödüyor. Genel olarak belediyelerin de sunduğu yaşlı indirimleri ile birlikte emekli vatandaşların cebinden daha az para çıkıyor. Yaşanılan korona virüs salgını sonrasında ise devletin yeni emekli yardımları çıkarması ve herkes için uygulaması emekliler için son derece büyük avantaj oldu. Bu konuda emeklilerin de ek talepleri olması Kamu Personeli Danışma Kurulu yani KPDK tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ise emeklilerin hangi avantajlara sahip olacağı ortaya çıktı.

EMEKLİLER İŞTE BU TALEPLERİ YAPTI!

Emekliler salgın dönemi öncesinde ve sonrasında devletten çeşitli taleplerde bulunmuştu. Bu talepler ise genel olarak daha az ücret ödemek ve daha fazla gelir sağlamak adına yapılsa da kesin bir sonuç alınamadı. Yapılan taleplerden söz edecek olursak da öncelikle emeklilerin memurlar gibi aile yardımı alması konuşuldu. Bunun yanında emekli kamu görevlilerinin de yaş sınırı olmadan toplu taşımayı ücretsiz şekilde kullanması gerektiği de maddeler içerisinde yer aldı. Bir diğer talep olarak emeklilerin unvan farkı olmaksızın aynı maaş tutarına sahip olması ve maaş farklarının sonraki maaşta eklenmesi istendi. Son olarak ise emeklilik için yaş koşulu dışında bütün koşulları sağlayan kişilerin görevden ayrılması sonucunda genel sağlık sigortasından faydalanması talebi yer aldı.

Yapılan taleplerin ise halen değerlendirmede olduğu ve meclis tarafından onaylanmadığı açıklandı. Özellikle korona virüs salgınının çok daha artmaya başladığı bugünlerde emeklilerin bu avantajlara sahip olmak istediği ifade edildi. Alım gücünün düştüğü ve her ürün ve hizmetin pahalılaştığı bu dönemde emekliler için daha az ücret ödemesi gerektiği savunuluyor. Devletin de bu konu ile ilgili açıklamaları ve yönlendirilen maddeleri onaylaması isteniyor.


BELEDİYELERDEN EMEKLİLER İÇİN AVANTAJLAR

Devlet kurumlarına yapılan bu talepler haricinde ise pek çok ildeki belediyede emekliler özel avantajların olduğunu da söyleyebiliriz. Sadece emeklilere özel olan toplu taşıma indirimi ve ücretsiz hale gelmesi emeklilerin ücret ödemeden seyahat etmesini mümkün kılıyor. Bunun yanında emeklilere özel olarak bazı belediye hizmetlerinin ücretsiz ya da indirimli hale gelmesini de söz konusu haline geliyor. Fakat direkt olarak yaş koşuluna bağlanan bu hizmetlerin yaş koşulu olmaksızın her emekli vatandaşa sağlanması gerektiği talep ediliyor.

EMEKLİLER İÇİN KAMU İŞLETMELERİNİN İNDİRİMLİ OLMASI BEKLENİYOR!

Emeklilerin yaptığı talepler arasında ise bir diğer olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki işletme ve dinlenme tesislerinin yüzde 50 indirim ile sunulması yer almıştı. Bunun yanında eğitim kurumlarının da indirimli şekilde emekli vatandaşlara sunulması gerektiği istendi. Yapılan bu taleplerin ise kısa sürede onaylanacağı ve önümüzdeki dönemde faaliyete geçeceği düşünülüyor. Emekli vatandaşların bu şekilde ayrıcalıklara kavuşması için de gereken çalışmalar sürüyor.

Genel olarak emekli vatandaşlar için en büyük sıkıntı maaş tutarları ile ilgili olsa da bu avantajlar için gereken talepler iletiliyor. Maaş sıkıntısı çeken kişilerin de maaş farklarının yeni dönemde ödeneceği devlet kurumlarınca açıklanmıştı. Bu şekilde kişilerin maaşları tam olarak yatırılarak herhangi bir haksızlık durumu söz konusu olmayacak. Emekli maaşlarına yapılacak zam durumu da yılbaşında belli olarak açıklanacak. Yıl içerisinde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle biraz geç açıklanacak olan bu talepler ve maaş zamları enflasyon değerlerine göre de belli olacak. Bu noktada acele edilmemesi ve yapılan açıklamaları detaylı bir şekilde dinlenmesi gerektiği tavsiye ediliyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR