Emeklilere her ay 602 TL ödeme yapılacak! Başvurular e-Devletten hemen başvuru yapın!

Mücadele içinde olduğumuz korona virüs sebebi ile mağduriyet yaşamak durumunda kalan kesimlerden biride ne yazık ki emekliler oldu. Almış oldukları ücretin yetememesi sebebi ile emekli kişiler her ay aldıkları ek ödemelere 602,87 TL zam yapılacağı gündeme oturdu.

Emeklilere her ay 602 TL ödeme yapılacak! Başvurular e-Devletten hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 7.09.2020 10:45:00

Mücadele içinde olduğumuz korona virüs sebebi ile mağduriyet yaşamak durumunda kalan kesimlerden biride ne yazık ki emekliler oldu. Almış oldukları ücretin yetememesi sebebi ile emekli kişiler her ay aldıkları ek ödemelere 602,87 TL zam yapılacağı gündeme oturdu.
Pek çok kişi emekliler için ek ödemelerin ne kadar artacağı gibi konuları büyük bir heyecan içinde takip ediyor. Eğer istek gerçekleşir ise emekli kişiler için minimum 119 TL ile maksimum 602 TL değerinde ödeme yapılır. Peki, yapılması planlanan bu ödenek kesinleşti mi? Ek ödemeler ne zaman yapılır? Tüm emekli vatandaşlar bu ödemeden faydalanacak mı?
Her emekli kişi için yapılması planlanan 602 TL’lik ödeme SSK ve BAĞ-KUR emeklilerini içermektedir. Türkiye Emekliler Derneği çalışan vatandaşlara asgari geçim indirimi olarak 220 TL verildiğini anımsatarak emekli olanlar içinde veri iadesinin yerine verilen ek ödemenin %10 kadar yükseltilmesi isteğinde bulundu. Emeklilere 602 TL Ödeme! Türkiye Emekliler Derneği, emekli vatandaşların maaşlarına her ay ek olarak verilen ödemenin %4 ile %5 oranından %10 yüzdesine çıkarılmasını isteğinde bulundu.  En az 59,94 TL ödeme yapılan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlara bu istek ile 119,88 TL ödeme yapılacak olup en çok 241,15 TL yapılan emekli vatandaşlara ise 602,87 TL ödeme yapılacaktır. İstek edilen bu durumun kabul görmesi durumunda ne değişecek? 1369 TL’nin altında maaş alan kişilere %5 ,1369 TL’den çok maaş alan kişilere ise %4 oranında vergi indirimi yerine geçen ödemeler yapılmaktadır. TÜED tarafınca sunulan bu teklif kabul edilir ise ayrım olmadan tüm emekliler aylıklarının %10’u kadar ek ödeme alacaklar.

TÜED'DEN CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

TÜED, Covid-19 salgınına karşı yürütülen uygulamalardan duydukları memnuniyetten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yolladı.

Dernek Başkanı Kazım Ergün ve Genel Sekreter Gazi Aykırı imzasıyla gönderilen mektupta, "Toplumun yaşam deneyimi en yüksek topluluğu olan biz emekli vatandaşlar, sürdürülen mücadele içerisindeki gayretleri takdir ediyoruz. Bu küresel problemi atlatıp evlatlarımıza kavuşacağımız günleri özlemle bekliyoruz. Bu bekleyişimizde samimi gayretlerinizle sürdürdüğünüz çabayla bizlere umut olduğunuz için başta zatıalinize ve şahsınızda bütün kamu görevlilerimize minnetimizi ve dualarımızı yollamaktayız" denildi.

EMEKLİ AYLIĞINA İNTİBAK ZAMMI

Emekliler intibak beklentisi içerisinde. Memur emeklileri aylıklarındaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini istiyor.

2000 senesi ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur'lular ise 2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin kendileri için de hayata geçirilmesini beklemekteler.


EMEKLİ EK ÖDEME NEDİR?

5454 sayılı Kanunla emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık tutarlarına göre her ay belli bir yüzdede aldıkları ödemeye, ek ödeme adıyla anılmaktadır. 2006 senesine kadar vergi iadesi olarak yapılan ödeme şimdi ek ödeme olarak ödenmektedir. Ek ödeme tutarları da her yıl devlet memuru aylık katsayısında meydana gelen artış yüzdelerinde artırılıyor...

HER AY EK ÖDEME

Memur emeklisi vatandaşlara yönelik intibak talebi, toplu sözleşme görüşmeleri sırasında Memur- Sen tarafından gündeme geldi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıp karara bağlanması beklenen istek hayata geçerse, aynı unvanlı pozisyon ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle önlenecek.
Düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme verilecek.

MAAŞLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEK

SSK ve BAĞ-KURLU isteği hayata geçerse, milyonlarca emekli vatandaşın maaşı değişecek. 2000'den sonra emekli olanlara, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak.
2000 senesi ve sonrasında emekli olanların maaşı tekrardan hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği, çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon emekli vatandaşın faydalanabileceği belirtiyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR