Emeklilere müjde! Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni gelişme var!

SSK, BAĞ-KUR, Memur, Emekli sandığı emeklileri ile dul ve yetim aylığı maaşı alan pek çok vatandaşımız Temmuz ayının gelmesini dört göz ile beklemeye devam ediyor. 2020 Temmuz ayı içerisinde ikinci ikramiyelerin yatması doğrultusunda vatandaşlarımız için müjdeli haber geliyor.

Emeklilere müjde! Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni gelişme var!
Yayın Tarihi: 16.06.2020 14:58:00

SSK, BAĞ-KUR, Memur, Emekli sandığı emeklileri ile dul ve yetim aylığı maaşı alan pek çok vatandaşımız Temmuz ayının gelmesini dört göz ile beklemeye devam ediyor. 2020 Temmuz ayı içerisinde ikinci ikramiyelerin yatması doğrultusunda vatandaşlarımız için müjdeli haber geliyor. Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri alacak olan vatandaşlarımız ikramiyelerin ne kadar olacağını merak içerisinde araştırıyor. 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine zam yapıldı mı? İşte, 2020 kurban bayramı emekli ikramiyeleri ile ilgili detaylar…

urban bayramının yaklaşmasının ardından 2020 Temmuz ayı içerisinde pek çok vatandaşımız tarafından merak edilen konular arasında ikinci ikramiyeler kurban bayramı öncesinde zamlı mı ödenecek? Sorusunu bulunuyor. 2020 yılı ilk ikramiyeleri ile ilgili henüz net bir açıklama gelmemesiyle beraber 2020 yılına kadar ikramiyelere zam yapılmadığı pek çok emekli tarafından talep oluşturuldu. Böylelikle müjdeli haberin gelip gelmeyeceği hakkında pek çok vatandaşımız araştırma yapıyor. İşte detaylar…

EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN ZAM MÜJDESİ VAR MI?

Günümüzde geçmiş dönemlerden beri her dini bayram öncesinde emekli vatandaşlarımız için 1000 TL bayram ikramiye ödemeleri yapılıyor. Emekli vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmasıyla beraber bu ödemelerin devamı sürdürülüyor. Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı öncesinde devam ettirilen ödemeler emekli maaş oranlarına göre değişiklik göstermesiyle beraber en fazla 1000 TL ödeme yapılmaktadır. Ancak uzun zamandır verilmesine rağmen herhangi bir zam gelmemesi durumu hem siyasiler hem de emekliler tarafından talep oluşturuldu. Soru önergesi verilmesiyle beraber TBMM de emekli ikramiyelerine zam yapılması konuşuldu. TÜED başta olmak üzere pek çok kurum tarafından ikramiyelerde artış gösterilmesi talep edildi. Ancak bu konu ile alakalı henüz resmi bir çalışma bulunmadığı bildirildi. Önümüzde ki günler de eğer emekli vatandaşlarımız herhangi bir son dakika sürprizi ile karşılaşmaz ise Kurban Bayram ikramiyeleri maaşlar doğrultusunda en fazla 1000 TL olarak ödeme yapılacaktır.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNE İKRAMİYELER DE ZAM!


2020 Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlayacaktır. Bu tarih doğrultusunda bayram öncesinde emekli vatandaşlar için ikramiye ödemeleri yapılacak. Böylelikle emekli vatandaşlarımız bayrama para ile girme fırsatını elde edebilecek. Ancak emekliler ve çeşitli kurumlar tarafından ikramiyeler için zam yapılması talep ediliyor. 2020 yılı ikramiyeleri için henüz net bir açıklama bulunmamasından dolayı zam yapılmayacak. Ancak herhangi bir son dakika sürprizi ile ikramiyelere zam yapılma ihtimali bulunuyor. Böylelikle vatandaşlarımızın ve çeşitli kurumların taleplerinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda pek çok vatandaşımızın yüzü gülecek müjdeli haber gelme ihtimali bulunuyor.

EMEKLİLERE BİR SÜRPRİZ OLABİLİR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak açıklamalarının devamında ise “Henüz ödeme zamanı konusunda bir karar verildiğini söyleyemem. Ancak çalışmalarımız sürüyor. Uygun olması durumunda emekli vatandaşlarımıza bir müjde açıklayabiliriz. Bunu bize zaman gösterecek.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda en net cevap sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verildi. Bu zamana kadar emekli kurban bayramı ikramiyelerinde hiç zam yapılmamıştı. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu konuda oluşan zam beklentisinin Kurban Bayramı'nda karşılanamayacağını alenen kabul etti.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR