Emeklilere Temmuz’da çifte zam yapılacak!

Emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili son dakika gelişmesi geldi! Emekli vatandaşlar ek zam yapılması için talepte bulunuyor. Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edilmesi doğrultusunda Temmuz ayında yapılacak zamma ek olarak tekrardan zam

Emeklilere Temmuz’da çifte zam yapılacak!
Yayın Tarihi: 17.05.2020 21:07:00

Emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili son dakika gelişmesi geldi! Emekli vatandaşlar ek zam yapılması için talepte bulunuyor. Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edilmesi doğrultusunda Temmuz ayında yapılacak zamma ek olarak tekrardan zam yapılacak. Ek ödeme oranlarında artış gösterilmesiyle birlikte enflasyon oranları da bu konuda etkili oluyor. Maaş zammı ile emekli maaşlarının artış göstermesi ile alakalı detayları haberimizden öğrenebilirsiniz…

Emekli vatandaşların maaşların ek zam yapılma konusu Türkiye Emekliler Derneği tarafından talep oluşturuldu. Türkiye Emekliler Derneği tarafından bu konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalar doğrultusunda ek ödeme oranlarında artış gösterilmektedir. Böylelikle maaşların yeni oranları belirlenecek ve ona göre yapılması ön görülecektir. Bu talebin onaylanmasının ardından her ay yapılan ek ödeme oranlarında emeklilerin maaşlarında ki artışa sebep olacak. Böylelikle Temmuz ayında zam alan emekli vatandaşlarımız bu doğrultuda çift zam alma fırsatını yakalayabilecek.

ÇİFT ZAM MÜJDESİ EMEKLİLER İÇİN GELİYOR!

Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zamları ile birlikte gelecek zam oranı enflasyon oranına göre belirlenecek. SSK ve BAĞKUR emeklisi olan vatandaşlar için maaşları doğrudan enflasyon oranlarına göre değişkenlik gösterme olanağına sahip olacak. Aynı zamanda memur emeklileri için de Temmuz ayı içerisinde enflasyon oranını göre net olarak yüzde 4 olarak artış görünecek.


Böylelikle eğer enflasyon oranı yüzde 4’ün üzerinde bulunur ise maaşlarda oluşan fark ek olarak maaşlara yansıtılacak. TÜİK tarafından belirtilen bu zaman içerisinde yapılan açıklama doğrultusunda yılın ilk 4 ayının enflasyon oranları hesaplandı. Ancak yılın ilk 6 ayına göre emekli zam oranları belirlenmesinden dolayı ilk 6 ayın doldurulması bekleniyor. Yılın ilk 6 ayı ise ekonomistler tarafından yüzde 4,4 oranında olacağı belirtilmektedir.

EK ÖDEME ORANLARI HESAPLARA YANSITILACAK!

Temmuz ayı içerisinde maaş zammı öncesinde emekli vatandaşlar tarafından talep geldi. Talep gündemimizde ki yerini almasıyla birlikte yüzde 4 olarak yapılmasıyla beraber ek ödeme oranlarında artış bekleniyor. Bu oranların Türkiye Emekliler Derneği tarafında az olduğu ifade edilmesiyle birlikte ek ödemelerin yaklaşık yüzde 10’ yükseltilmesi talep edildi. Bu durumda eğer talep kabul edilirse maaşlara ayrıyeten 360 TL artış yapılması bekleniyor. Ancak bu rakam tabii ki de maaş tutarına göre değişkenlik gösterecektir.

Emekliler için gelen bu müjdeli haber sonrasında gözler bu talebin onaylanmasına çevrildi. Günümüzde birçok vatandaşımız için olağanüstü bir fırsat olarak dönüş yapacak bu zam oranları ile emeklilerin yüzü gülecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR