Emeklilerin beklediği haber doğru çıktı: Bayram ikramiyesi, Emekli maaşı ve Promosyonlar zamlandı!

Emeklilerin beklediği haber doğru çıktı: Bayram ikramiyesi, Emekli maaşı ve Promosyonlar zamlandı!

Emeklilerin beklediği haber doğru çıktı: Bayram ikramiyesi, Emekli maaşı ve Promosyonlar zamlandı!
Yayın Tarihi: 2.06.2023 14:00:00

Cumhurbaşkanı'nın son dakika müjdesiyle birlikte emeklilere ikramiye zammı geliyor. İlk defa bir yılda iki kez bayram ikramiyesine zam uygulanacak. Ramazan Bayramı öncesinde yapılan zamın ardından, Kurban Bayramı'nda da emekli ikramiyelerinde zam yapılacak. Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu ve sonunda müjdeli haber geldi. Bu yıl emekliler için bir dönüm noktası olacak. Seçimlerden hemen sonra AK Parti hükümeti yeni bayram ikramiyesini duyuracak. Üstelik rakamlar da belirlenmeye başlandı. Beklenen ikramiye zammı netleşti. Cumhurbaşkanı, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada bu güzel haberi duyurdu. Ayrıca, EYT emeklilerine de çifte ödeme yapılacağı açıklandı. İşte emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammı hakkındaki son dakika gelişmeleri...

2023 yılı, birçok zam haberiyle birlikte bir zam yılı olmuştur. Genel seçimlerin de etkisiyle ardı ardına zam haberleri gelmeye devam etmektedir. İlk olarak kamu işçilerine zam yapılmış, ardından en düşük memur maaşı açıklanmış ve şimdi gözler asgari ücret ve emekli maaş zammına çevrilmiştir. 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ikinci turu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere de müjde vermiştir. Seçim öncesinde deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı, burada yaptığı açıklamalarla emeklilere hem ikramiye hem de maaş zammı müjdesini duyurmuştur. Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı'na rahat bir şekilde girecektir. Çünkü Ramazan Bayramı öncesinde yapılan zamın ardından Kurban Bayramı ikramiyelerine bir zam daha yapılacaktır. Kurban Bayramı ikramiyeleri artacak ve Temmuz ayında emekli maaşlarına da zam gelecektir. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammı hakkındaki son dakika gelişmeleri...

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya ziyareti sırasında emeklilere büyük müjdeyi duyurmuştur. Temmuz ayında emekli maaşlarında önemli bir artış olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayının sonunda kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağını belirtmiştir. Geçtiğimiz aylarda bayram ikramiyesi tutarının 2.000 TL olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda bir zam yapılması talimatını vermiştir.

Bu açıklamanın ardından emekliler, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak etmeye başlamışlardır. İlk bilgilere göre, emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL'ye yükseltilecektir. Eğer Kurban Bayramı öncesinde emekli ikramiyesine bir zam daha yapılırsa, bu durum tarihte bir ilk olacaktır. Çünkü normal şartlarda emekli bayram ikramiyelerine yılda bir kez zam yapılmaktadır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer bir müjdesi ise en düşük emekli maaşı üzerine olmuştur. Bildiğiniz üzere en düşük emekli maaşı Mart ayında zam yapılarak 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak hayat pahalılığı her geçen gün artarken emekliler yeni bir zam beklemekteydiler. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına da önemli bir zam yapılacaktır. Bu zam ile birlikte en düşük emekli maaşının en az 10.000 TL olacağı düşünülmektedir. Tabii ki üst kademede maaş alan emekliler de bu zamdan faydalanacaklardır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR