Emeklilerin Dikkatine! Başvuru Yapmazsınız Emekli Maaşınız Kesilebilir İşte O Tehlike

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından vatandaşa uyarı geldi! Emeklilik hakkı kazanmak isteyen çalışanlar eğerki sahte sigorta yoluna başvururlarsa emeklilik primlerinin tamamını kaybedebilirler! SGK, sahte sigortalılık ile emekli olmak isteyenlere kötü haberi verdi. Ödediğiniz primler de boşa...

Emeklilerin Dikkatine! Başvuru Yapmazsınız Emekli Maaşınız Kesilebilir İşte O Tehlike
Yayın Tarihi: 12.08.2020 14:46:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından vatandaşa uyarı geldi! Emeklilik hakkı kazanmak isteyen çalışanlar eğerki sahte sigorta yoluna başvururlarsa emeklilik primlerinin tamamını kaybedebilirler! SGK, sahte sigortalılık ile emekli olmak isteyenlere kötü haberi verdi. Ödediğiniz primler de boşa gidebilir! Detaylar haberimizde sizlerle...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kötüniyetli emeklilik için uyarı yayınladı! Sahte sigortalılık ile emekli olmak isteyen vatandaşlara SGK'dan kötü haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan uyarıyla sahte emeklilik yolunu seçenlerin, geçmiş dönemde ödedikleri tüm emeklilik primlerinin silineceği belirtildi. Detaylar...

Sahte sigortalılık ile emeklilik hakkı kazanan vatandaşların da emekli maaşları kesilebilir! Sahte sigortalılık ile emeklilik hakkı kazanan vatandaşların acilen ve derhal SGK'ya bu başvuruda bulunmaları gerekiyor! Aksi takdirde emekli maaşları kesilecek ve geçmişe dönük ödenmiş maaşlar da Sgk tarafından talep edilebilecektir. Böyle bir durumda vatandaşlar zorlu ekonomik durumlarla karşı karşıya kalabilirler.

Devleti yanıltmak suretiyle emeklilik hakkı elde edenlerin, geçmiş dönemde ödedikleri primler Hazine'ye aktarılabilecektir. Aynı şekilde, sahte sigortalılık yoluyla emekli olan vatandaşların emekli aylıkları da, tespit edildiği tarihten itibaren kesilebilecektir.


SAHTE SİGORTA İLE EMEKLİLİK YOLUNU TERCİH EDENLERE UYARI! TÜM PRİMLER BOŞA GİDEBİLİR

Vatandaş, SGK'yı yanıltarak ve yanlış bilgi vererek "sahte sigortalılık" yoluyla emeklilik hakkı kazanma yolunu seçerse, geçmiş dönemde ödediği tüm primleri geri dönülmez bir biçimde silinebilecektir. Çalışmadığı halde sigortalı olarak gözükerek emeklilik hakkı kazanmak isteyenler, SGK tarafından büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır.

Bir yerde çalışmadığı halde, primlerini kendisi ödeyerek bir işyeri veya işletmede çalışıyor görünen vatandaşların sahte sigorta döneminde ödediği primler Hazineye aktarılabilecektir ve tüm primleri geri dönüşümsüz biçimde kaybolacabilecektir. Sahte sigortalılık durumunun SGK tarafından tespit edilmesi halinde, primler Hazine'ye kaydedilecek ve vatandaş büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalacaktır.

İşyerinde çalışmadığı halde o iş yerine prim ödemesini yaptırarak emekli olan vatandaşların, bu durumlarının tespit edilmesi halinde de emekli aylıkları kesilecektir. Ayrıca SGK ve ilgili kurumlar nezdinde birçok yaptırımla da karşı karşıya kalacaklardır. Bu durumda olan vatandaşların SGK ve ilgili kurumlara gerekli başvuruları yapmaları gerekmektedir.

Sahte sigorta yöntemiyle emeklilikte, kaçak sigorta ile ilgili yaptırımlar, işyeri veya işletme sahibine de verilecektir. Sgk yaptırımları faizli olarak vatandaş ve işyeri sahibinden tahsil edilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR