Emeklilerin Maaşları Yükselecek! Çifte Sigorta Dönemi Kapıda

Yapılan son açıklamalar doğrultusunda, yeni düzenlemelerle birlikte emekli maaşlarında artış görülecek. Emeklilik yasasının gelmesiyle birlikte, ekonomik olarak sıkıntıya giren vatandaşlar daha rahat bir hayat sürdürebilecekler.

Emeklilerin Maaşları Yükselecek! Çifte Sigorta Dönemi Kapıda
Yayın Tarihi: 9.09.2020 00:00:00

Yapılan son açıklamalar doğrultusunda, yeni düzenlemelerle birlikte emekli maaşlarında artış görülecek. Emeklilik yasasının gelmesiyle birlikte, ekonomik olarak sıkıntıya giren vatandaşlar daha rahat bir hayat sürdürebilecekler. Çifte sigorta dönemi, iki işte aynı anda çalışan kişilerin daha fazla emekli maaşı almalarını sağlayacak yeni düzenlemeleri içermektedir. Detaylar haberimizde sizlerle...

Bazı durumlarda vatandaşlar kendi işleriyle birlikte çalışma hayatlarını sürdürürken bir taraftan da part time olarak çalışma hayatlarına devam etmektedirler. Bu durumda çalışma yapılan durumlarda sigorta yapılması gerçekleşecek. 30 günlük prim ödemesi yatırılmasının sonrasında ayda bir 40 günlük gerçekleşecek. Böyle bir durumla vatandaşlar karşılaşırlarsa maaşlar daha yüksek olacak.

1 Ay içerisinde sigortalı olarak 30 gün boyunca hesaplaması da yapılacaktır. Bazı aylar 28 bazıları ise 31 gün olsa dahi SGK 30 gün olarak hesaplaması yapılacaktır. SSK prim hesaplamaları yapılacağı durumlarda yıl 360 gün olarak hesaplanırken, iki iş yerinden sigortası yatırılabilecektir. Sizler için ekstra bir kazanç durumu da sağlanmayacaktır.

EMEKLİ MAAŞI NASIL YÜKSELECEK?


Emekli maaşları nasıl yükselecek sorusu vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Bu durumlarda ise vatandaşların ek bir işte bulundukları an o iş yerlerinde de sigortalı yapmaları gerekmektedir. Part time bir şekilde çalışan kişilerin yapacak olduklukları sigortalar da maaşların yükselmesine büyük oranda bir etki sağlayacaktır. Yüksek maaş sahibi olmak isteyen kişilerin asgari ücretle değil de daha yüksek maaşlarla çalışması gerekmektedir.

BANKALAR MAAŞ ARTIŞI YAPABİLECEKLER Mİ?

Emekli maaşlarıyla SGK üstünden verilecek olan bankaların fonksiyonları da söz konusu değildir. Bankalar ise emekli maaşı almakta olan müşterileri adına sadece aracılığını yaptıkları için en ufak bir yükseliş yapmaları da söz konusu değildir.

EMEKLİ AYLIĞI ÇALIŞTIKÇA DÜŞER Mİ?

Aylık bağlama oranı açısından üç dönemin söz konusu bulunduğunu belirtelim. Birinci dönem 31 Aralık 1999 öncesi dönem; bu dönem içerisinde aylık bağlama oranı göstergeden aylık hesaplanacaklar için 25 yıl sigortalılık süresi üstünden ele alınacak olursa yüzde 76 olarak belirlenmekteydi. Bu dönem içerisinde de 3600 gün üstünden emekli olan kişilerin de aylık bağlama oranı yüzde 70 olarak belirlenmişti. İkinci dönem 1 Ocak 2000 ve 30 Eylül 2008 arası dönem; bu dönem içerisinde de aylık bağlama oranı 25 yıllık sigortalı kişiler için yüzde 65'e gerilemiş oldu. Üçüncü dönem 1 Ekim 2008 sonrasındaki dönem; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar yasasıyla 25 yıl sigortası olan kişilerin aylık bağlama oranı yüzde 50'ye düşürülmüştür.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR