Emeklilik Bekleyenler Dikkat! Emeklilik Tarihiniz Değişmiş Olabilir

Ne zaman emekli olurum? Sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Çalışma hayatı devam eden ve emeklilik için geri sayıma geçen çalışanlar bir gün emekli olabilmenin hayallerini kuruyor. Peki emeklilikte tarih nasıl hesaplanır?

Emeklilik Bekleyenler Dikkat! Emeklilik Tarihiniz Değişmiş Olabilir
Yayın Tarihi: 23.08.2020 15:38:00

Ne zaman emekli olurum? Sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Çalışma hayatı devam eden ve emeklilik için geri sayıma geçen çalışanlar bir gün emekli olabilmenin hayallerini kuruyor. Peki emeklilikte tarih nasıl hesaplanır? Emeklilik tarihi E-Devlet üzerinden sorgulanabilir mi? Emeklilik yaşı ve emeklilik tarihi ile ilgili tüm detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Emeklilik ile ilgili hayaller pek çok çalışan tarafından sıklıkla kuruluyor. Ülkemizde emekli olabilmek için çalışan ve emeklilik tarihi için geri sayıma geçen milyonlarca çalışan bulunuyor. Peki emeklilik tarihi ile ilgili en net ve en somut bilgiye nasıl ulaşılır? Genişletilen E-Devlet platformu ile birlikte vatandaşlar emeklilik tarihlerini ve emeklilik yaşlarını E-Devlet üzerinden sorgulayarak en net bilgiye kolayca ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik mevzuatı ışığında sizde en doğru biçimde emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Emeklilik için elbette bir takım şartlar aranıyor. Sigorta girişinin yapıldığı tarih, ödenecek prim gün sayısı, hizmet süresi ve yaş gibi faktörler emekli olunacak tarih ve günü belirliyor. Emeklilik yaşıyla ilgili tüm bilgileri haberimizin devamın hazırladık...

Ne Zaman Emekli Olurum? Emeklilik Yaşı Sorgulama


E-Devlet platformu üzerinden "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?" sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz. SGK hizmetleri arasında yer alan bu sekme ile emeklilik tarihiniz kolayca öğrenilebilmektedir. 

E-DEVLET EMEKLİLİK TARİHİ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Örnek soru üzerinden gidilecek olursa: 5 Mart 1980 doğumlu bir kişi, 20 Nisan 1998 tarihinde SSK girişi yapılarak 5163 gün prim ödemiş olsun. Erken emeklilik hakkından faydalanabilir mi?

Cevap: Emeklilik için bu kişinin tâbi olduğu şartlar 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 prim gün sayısı ve 57 yaş şartıdır. 737 gün daha prim ödeyerek primlerini 5900 güne tamamlamalı ve 57 yaşını doldurmalıdır. Bu tarihten önce emeklilik hakkı söz konusu olamayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR