Emeklilik Hakkı Genişliyor: 39-44 Yaş Arası Bireyler İçin Yeni Fırsatlar

Emeklilik Hakkı Genişliyor: 39-44 Yaş Arası Bireyler İçin Yeni Fırsatlar

Emeklilik Hakkı Genişliyor: 39-44 Yaş Arası Bireyler İçin Yeni Fırsatlar
Yayın Tarihi: 22.05.2023 10:24:00

Çalışan bireylerin hayalini süsleyen emeklilik, yeni yasa ile daha erken yaşlarda mümkün hale geliyor. Yeni emeklilik yasası, 39 ila 44 yaş arasındaki kişilere iş hayatına girmeden emeklilik imkanı sunuyor. Bu seçeneği aktif hale getirebilmek için, bireylerin dışarıdan prim yatırması gerekmekte.

Bağ-Kur Emeklilik Şartları ve Prim Ödemeleri

Emeklilik için gereken prim ödemeleri, Bağ-Kur emeklilik kuralları çerçevesinde gerçekleşiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) ödenmesi gereken primler, asgari ücrete bağlı olarak hesaplanıyor. Bu durum, prim ödemelerinin asgari ücretteki artışlarla birlikte yükselmesine neden oluyor.

Başvuru Süreci ve Emeklilik Koşulları

SGK Genel Müdürlüğüne giderek emekli olma başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru dilekçesini doldurduktan sonra her ay belirlenen zamanda ödemelerinizi SGK mobil üzerinden veya PTT şubelerinden yapabilirsiniz.

Emekli olabilmek için Türkiye'de ikamet etme, 18 yaşını doldurmuş olma, sigortalı olarak 30 günden az çalışma ve mal mülk veya yaşlılık aylığı almama şartları gerekmekte.

İsteğe Bağlı Sigortalılığın Sonlandırılması

İsteğe bağlı sigortalılığını sonlandırmak isteyenler, SGK merkezine dilekçe verebilirler. Ödenen prim ayı sonunda sigortalılık durumu sona erer. Eğer 12 ay boyunca hiç prim ödenmezse, sigortalılık otomatik olarak iptal olur.

Yeni emeklilik yasası, iş hayatına girmeden emekli olmayı düşünen bireylere yeni bir kapı açıyor. Düzenli prim ödemeleri ile birlikte, 39 ila 44 yaş arasındaki kişilerin emeklilik hayalleri gerçekleşebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, bu hakkın korunabilmesi için prim ödemelerinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR