Emeklilik Yaşı 8 Yıl Önce Çekiliyor: EYT Emeklilerine Müjde

Emeklilik Yaşı 8 Yıl Önce Çekiliyor: EYT Emeklilerine Müjde

Emeklilik Yaşı 8 Yıl Önce Çekiliyor: EYT Emeklilerine Müjde
Yayın Tarihi: 20.06.2023 21:51:00

8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan milyonlarca vatandaş uzun yıllar boyunca EYT (Erken Emeklilik) düzenlemesini beklemişti. Geçtiğimiz aylarda düzenleme hayata geçirilmiş ve birçok kişi emeklilik başvurusunda bulunmuştu. Nisan ayından itibaren ise EYT emeklilerine ilk emekli maaşları ödenmeye başlandı. Şimdi ise sıra 1999 sonrası sigortalı olanlara geldi.

1999 sonrası sigorta başlangıcı olan ve EYT kapsamına girmeyen vatandaşlara da erken emeklilik müjdesi geldi. Bu yöntem sayesinde sigorta başlangıç tarihi öne çekilerek tam 8 yıl erken emeklilik imkanı doğuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı açıklamaya göre, erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili çalışmalar başlamış durumda.

Erken Emeklilik düzenlemesinin son şeklini almasıyla birlikte konunun TBMM gündemine geleceği öğrenildi ve yaklaşık 5 milyon kişinin yeni yasa kapsamına alınacağı bildirildi. Yeni düzenlemeyle ilgili detayların kısa süre içinde paylaşılması beklenmektedir.

Bu düzenleme, daha önce EYT kapsamına girmeyen ancak sigorta başlangıcı 1999 sonrası olan vatandaşlara umut ışığı olacaktır. Sigorta başlangıç tarihlerinin öne çekilmesi, bu kişilerin emeklilik yaşını 8 yıl kadar geri çekme fırsatı sunacak ve daha erken bir şekilde emekli olmalarını sağlayacaktır.

Erken emeklilik düzenlemesiyle ilgili çalışmaların başlamış olması, bu konunun önemsenip üzerinde çalışıldığını göstermektedir. Yakın gelecekte tam detayların ve kesin bilgilerin paylaşılmasıyla birlikte 1999 sonrası sigortalı olan vatandaşlar, erken emeklilik imkanından yararlanmak için başvurularını yapabileceklerdir.

Emeklilik yaşının 8 yıl önce çekilmesi, birçok kişi için büyük bir müjde olacaktır. EYT emeklilerinin beklediği bu düzenleme, onlara daha erken bir şekilde emeklilik imkanı sağlayacak ve yaşam kalitelerini olumlu yönde etkileyecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR