Emekliye 1500 TL Ek Ödeme ve 1000 TL Bayram İkramiyesi Ödeneceği Tarih Belli Oldu! Nisan'ın Kaçında?

Emeklilere 1000'er TL Bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce müjdelediği üzere, bu yıl Ramazan Bayramı öncesi emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri için tarih öne çekilmişti!

Emekliye 1500 TL Ek Ödeme ve 1000 TL Bayram İkramiyesi  Ödeneceği Tarih Belli Oldu! Nisan'ın Kaçında?
Yayın Tarihi: 27.03.2020 12:32:00

Emeklilere 1000'er TL Bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce müjdelediği üzere, bu yıl Ramazan Bayramı öncesi emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri için tarih öne çekilmişti! 1000 TL Bayram ikramiyelerinin Nisan ayı başında ödeneceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltildiğini de açıklamıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı! Detaylarıyla bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs'e karşı önlem ve eşgüdüm toplantısı'nın ardından alınan kararlar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkilerini en aza indirgemek adına ekonomik paket açıklamıştı. Bu pakette en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltildiği ve emeklilere bu Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi planlanan 1000 TL bayram ikramiyesinin öne çekilerek, Nisan ayı başında ödeneceği aktarılmıştı. Milyonlarca emekli şimdi, emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarihi araştırmaya başladı. 1000 TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1500 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart'ta Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen toplantının ardından 100 milyar TL'lik ekonomi paketini devreye aldıklarını söyleyerek en düşük emekli maaşının da 1500 TL'ye yükseltildiğini müjdelemişti. Emekli maaşlarının en düşük 1.500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili yasal düzenleme çalışmalarına başlandı. Şimdi milyonlarca emekli zamlı maaşlarını ve Nisan ayı başında ödenmesi beklenen emekli bayram ikramiyelerini araştırıyor.


1000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilerin emekli maaşlarını aldıkları tarih ve T.C Kimlik numaralarındaki son rakama göre emekli bayram ikramiyeleri, Nisan ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacak. Şuan için kesin bir tarih verilmese de Nisan ayının ilk haftasında yani 1-7 Nisan arasında SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve sürekli işgöremezlik geliri ve ölüm geliri alanların hesaplarına 1000 TL bayram ikramiyeleri yatırılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ARTTI MI? NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda da 1000'er TL olarak hem Ramazan hem de Kurban bayramı öncesi ödenmeye devam edecek. Son yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle, Ramazan bayramı öncesi ödenmesi planlanan ilk emekli bayram ikramiyesi öne çekilerek Nisan ayı başında ödenmesi kararlaştırıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR