Emekliye 5 Bin TL bayram ikramiyesinde kötü haber! O kişiler alamayacak!

Emeklilere 5 Bin TL müjdesinden kötü haber. On kişiler 5 Bin TL ikramiye alamayacak.

Emekliye 5 Bin TL bayram ikramiyesinde kötü haber! O kişiler alamayacak!
Yayın Tarihi: 14.10.2023 22:44:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeneceği müjdesini duyurmuştu. Emekliler günlerdir bu müjdeyle yaşarken kötü bir haber geldi.

Emeklilere 5 bin müjdesi sonrası kara bir haber geldi. Çalışma hayatına devam eden emekliler ve özel bankadan emekli olanlar 5 Bin TL ikramiyesinden yararlanamayacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sadece çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesi kabul edildi. Bu kararla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 bin TL ikramiye müjdesinden yalnızca çalışan emeklilerin yanı sıra 17 özel banka bünyesindeki sandıklar üzerinden emekli olan vatandaşlar da yararlanamayacak. Bu kararla birlikte 150 bin vatandaş 5 Bin TL ikramiyeden yararlanamayacak.

"BANKALAR İKRAMİYEMİZİ VERMELİ"

Yapı Kredi Bankası Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden Ali Alphan, konu ile ilgili olarak "Devlet, bize de özel emekli sandığından emekli olduğumuz için bir ayrımcılık yapıyor." diyerek "Biz zamanında devlete vergimizi ödedik, primlerimizi de ödedik. SGK’lı nasıl primini ödediyse biz de ödedik. Aslında devleti yönetenler şunu yapmalı, sen bu emekliyi sahiplenmek zorundasın. Nasıl ki ben 12 milyon emekliye bayram ikramiyelerini, iyileştirmeleri ödüyorsam, sen de bunu kendi bankandan emekli olanlara öde diyerek Meclis’te yasa çıkarmalıdır." ifadelerini kullandı. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR