Emekliye Çifte Zam Müjdesi! Temmuz Ayında Zam ve İkramiye Ödemesi Yapılacak!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam ve ikramiye müjdesi belli oldu! Emeklilere çifte zam ve ikramiye ödemesi müjdesi! Türkiye İstatistik Kurumu (Tüik) 2020 yılının ilk 5 ayına dair Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Emekliye Çifte Zam Müjdesi! Temmuz Ayında Zam ve İkramiye Ödemesi Yapılacak!
Yayın Tarihi: 12.06.2020 14:07:00

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam ve ikramiye müjdesi belli oldu! Emeklilere çifte zam ve ikramiye ödemesi müjdesi! Türkiye İstatistik Kurumu (Tüik) 2020 yılının ilk 5 ayına dair Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Ocak-Mayıs enflasyonu %4,57 olarak saptandı. Bu enflasyon oranına göre; SSK ve Bağ-kur emeklilerine %4,57 zam, Memur ve Memur emeklilerine ise %4 zam ve %0,57 enflasyon farkı yansıtılacak! Ancak kesin zam oranları Temmuz ayında Tüik'in Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla ortaya çıkacak. Öte yandan emeklilere Temmuz ayında Kurban Bayramı ikramiyeleri de ödenecek! Detaylar haberimizde sizlerle...

Tüm Dünyada hissedilen Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 yılının ilk bayram ikramiyelerini erken ceplerine koyan emeklilere Temmuz ayında zam ve ikramiye müjdesi geldi! SSK ve Bağ-kur emeklilerine, enflasyon oranına göre, Memur ve Memur emeklilerine ise %4 zam ve enflasyon oranının %4'ü aşması halinde aşan oran için enflasyon farkı yansıtılacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Haziran tarihinde açıkladığı; 2020 yılı İlk 5 aylık enflasyon verisini %4,57 olarak saptadı. Bu oranla birlikte; SSK ve Bağkur emeklilerine %4,57 zam, Memur ve memur emeklilerine ise %4 zam ve %0,57 fark yansıtılması gündeme geldi. Ancak kesin zam ve fark oranları, 3 Temmuz tarihinde Tüik tarafından açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verileri sonrası ortaya çıkacak.

İlk 5 aylık enflasyon verisinin %4,57 olarak belirlenmesinin ardından %4,57 oranı üzerinden yapılacak zamma göre; en düşük Memur ve memur emeklisi maaşları %4 zam ve %0,57 fark yansıtılmasıyla 2.661 TL'den 2.782 TL'ye kadar yükselecek. Öte yandan %4,57'lik zam alacak SSK ve Bağ-kur emeklilerinden de; en düşük esnaf maaşı 1.865 TL, 2000 öncesi emekli olan SSK emeklisinde ise 2.208 TL'ye kadar yükselebilecek. 

KİM NE KADAR İKRAMİYE ÖDEMESİ ALACAK?


Emeklilere Kurban Bayramı öncesi, 27-30 Temmuz 2020 tarihleri arasında 1.000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Yılın ikinci ikramiyesinden, %75 hissesi oranında ölüm aylığı alanlara 750 TL, %50 hisseyle alanlara 500 TL ve %25 hisseyle ölüm aylığı alanlara ise 250 TL ikramiye ödemesi yatırılacak.

MEMURLAR İÇİN AİLE YARDIMI DA ZAMLANACAK!

2020 Ocak ayında SSK ve Bağkur emekli maaşları %6,5 oranında zamlanmıştı. Memur ve memur emeklilerine ise %5,5 zam verilmişti. Şimdi gündem ise Temmuz ayı zam oranları oluyor. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon oranında, Memur ve Memur emeklilerine ise %4 ve enflasyon oranının %4'ü aşması halinde aşan kısım için enflasyon farkı yansıtılması mümkün olacak. İlk 5 aylık enflasyon farkı çerçevesinde, Haziran ayında enflasyonun büyük bir negatif görünüme kavuşmaması halinde memur ve memur emeklilerine fark ödemesi yapılması muhtemel gözüküyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilere 2020 yılında Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ardından Kurban Bayramı öncesi de bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Bu yıl Kurban Bayramı'nın 31 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasına denk gelmesiyle emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin de 27-30 Temmuz tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR