Emekliye Ek Ödeme Müjdesi! Tüm SGK SSK Bağkur Emeklilerine 600 TL Ek Ödeme

Milyonlarca emeklinin maaşlarında artış sağlayacak yeni ek ödeme talebiyle ilgili flaş gelişme! Emekliler her ay maaşlarının belirli bir tutarı kadar ek ödeme alıyor. Bu oran şuanda %4 ila %5 arasında değişiyor.

Emekliye Ek Ödeme Müjdesi! Tüm SGK SSK Bağkur Emeklilerine 600 TL Ek Ödeme
Yayın Tarihi: 17.06.2020 22:11:00

Milyonlarca emeklinin maaşlarında artış sağlayacak yeni ek ödeme talebiyle ilgili flaş gelişme! Emekliler her ay maaşlarının belirli bir tutarı kadar ek ödeme alıyor. Bu oran şuanda %4 ila %5 arasında değişiyor. Ancak Milyonlarca emekliden gelen yeni talep doğrultusunda ek ödemenin %10 seviyesine çıkarılması gündemde. Ek ödeme oranının artırılmasıyla ilgili son gelişmeler ışığında milyonlar vatandaş da emekliye ek ödeme ne kadar? Ek ödeme artacak mı? Sorularının yanıtını araştırmaya başladı. Söz konusu talepler hayata geçirilirse emekliye en düşük ek ödeme 199 TL, en yüksek ek ödeme ise 600 TL olacak. Emekli maaş ve ek ödeme tutarlarıyla ilgili tüm detayları haberimizde sizler için hazırladık...

2020 Ocak ayı itibariyle ilk enflasyon zamlarını alan emekliler, Temmuz ayında da ikinci enflasyon zamlarını alacaklar. Şimdi ise, milyonlarca emekliye bir zam müjdesi daha yolda! Her ay emekli maaşlarının belirli bir yüzdesi oranında ek ödeme alan emekliler, bu ek ödeme tutarlarının artırılmasını talep ediyor! Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 2020 yılında çalışanlara Agi olarak en az 220 TL ödeme yapıldığını vurgulayarak Emeklilere vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme imkanının %4 ila %5 seviyesinden %10'a çıkarılması talebini iletti. TÜED tarafından yapılan bu talep hayata geçirilirse, milyonlarca emekli, her ay maaşlarının %10'u tutarında ek ödeme alacaklar. Böylece emeklilere şimdiye kadar ödenen ek ödeme tutarı da iki katına çıkmış olacak. SSK ve Bağkur emeklilerine en düşük ek ödeme tutarı 59,94 TL'den 119,88 TL'ye, en yüksek ek ödeme tutarı ise 241,15 TL'den 602,87 TL'ye çıkmış olacak!

EMEKLİYE 600 TL EK ÖDEME MÜJDESİ GELİYOR MU? MAAŞLAR DEĞİŞEBİLİR

Türkiye Emekliler Derneği, emeklilere vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme sisteminde iyileştirme ve zam yapılmasını talep ediyor. TÜED, emekliye her ay maaşın net %4 ila %5'i oranında verilen ek ödemelerin %10 seviyesine yükseltilmesi çağrısını iletiyor. Söz konusu bu talep hayata geçirilirse, emeklilere her ay maaşlarının net tutarı üzerinden %10 oranında ek ödeme yapılacak. Böylece şimdiye kadar %4 veya %5 ek ödeme alan emeklilerin ek ödeme tutarları ikiye katlanmış olacak.

EK ÖDEME KAÇ TL OLACAK?


SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde en düşük ek ödeme 59,94 liradan 119,88, en yüksek ek ödeme de 241,15 liradan 602,87 liraya yükselecek. Maaşı bin 500 lira olana 60 lira yerine 150, 2 bin lira olana 80 lira yerine 200, 3 bin lira olana 120 lira yerine 300 lira ek ödeme verilecek.

TÜED TALEBİNİ İLETTİ

Türkiye Emekliler Derneği, Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde emeklilere peş peşe müjdeler açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'a mektup gönderdi. TÜED tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen bu mektupta, Koronavirüse karşı verilen mücadelenin takdir edildiği belirtilerek, başta Cumhurbaşkanı şahsınızda tüm kamu personeline minnet ve dualarımızı yolluyoruz mesajı iletildi.

EMEKLİYE EK ÖDEME NEDİR?

5454 sayılı Kanunla emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık miktarlarına göre her ay belli bir oranda aldıkları ödemeye, ek ödeme denmektedir.

2006 yılından önce emekliye vergi iadesi olarak bilinen bu durum, yapılan değişiklikle birlikte ek ödeme adını almıştır. Şuanda en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte tüm emekliler (SSK - Bağkur) %4 ek ödeme almaktadırlar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR