Emekliye ek zam olarak yeni duyuru yapıldı! Son dakika...

Emekliye ek zam olarak yeni duyuru yapıldı! Son dakika...

Emekliye ek zam olarak yeni duyuru yapıldı! Son dakika...
Yayın Tarihi: 10.07.2023 15:30:00

Emekli zam oranlarının yeniden düzenleneceği yönünde iddialar Ankara kulislerinde dolaşmaya başladı. Son zamanlarda artan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle emekli vatandaşlar, geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu sebeple, emekliler daha yüksek bir zam talep ediyorlar. Özellikle son günlerde, emekli maaşlarına %40-45 arasında zam iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak bu iddialar gerçekleşmediğinde, emekliler sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterdiler.

Şu anda emekli zam oranlarının kesin olarak düzenleneceği konusunda bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Ankara kulislerinde bu iddialar hızla yayılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. Kabine toplantısı sonrasında bu hafta içerisinde açıklama yapılması tahmin ediliyor.

Emekli maaş zammı konusunda bir diğer merak konusu ise en düşük emekli maaşı. En düşük emekli maaşına zam olup olmayacağı sorusu, büyük bir merakla bekleniyor. Mart ayında 2.500 TL'lik bir artış gören en düşük emekli maaşına temmuz ayında zam yapılmayacağı iddia edilmişti. Ancak emeklilerin bu konuda yoğun bir tepkisi bulunuyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda yeni bir açıklama yapması bekleniyor. Kabinenin toplanması ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zamlarıyla ilgili yeni açıklamalar yapması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR