Emekliye Gece Müjdesi! Maaş+%25 Ek 1950 TL 3 Aylık Yatacak! Temmuz-Ağustos- Eylül'de Zamlı Maaş

Emekliye Ağustos Müjdesi. Maaş zammı sonrasında ödenen farklara istinaden bilinmeyen detaylar ortaya çıktı Eylül ayına kadar ödenecek.

Emekliye Gece Müjdesi! Maaş+%25 Ek 1950 TL 3 Aylık Yatacak! Temmuz-Ağustos- Eylül'de Zamlı Maaş
Yayın Tarihi: 3.08.2023 19:56:00

SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığını yakından ilgilendiren gelişmeler mevcut. Temmuz ayında emekliye yapılan yüzde 25'lik zam sonrasında ek ödemeler ortaya çıkmaya başladı. SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı emeklisine zamma ek olarak 1950 TL ödenecek. TBMM kapanmadan önce emekliye yapılması planlanan yüzde 25'lik zam ödemesi onay almıştı. Maaşların yatırılmasına yetiştirilen tasarının onay alması sonrasında 17 Temmuz itibari ile emekli zamlı maaşlarını almaya başladı. Emekli maaş zamlarının sil baştan hesaplanması sonrasında emekli bu zamdan memnun olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamlara istinaden yaptığı açıklamasında ek düzeltmeyi işaret etti ve "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu." dedi. Tam da bu sırada emekli vatandaş yüzde 25 zamma ek olarak ek bir zam olacak mı? Emekliye ara zam ne zaman? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Temmuz Bitmeden Başladı

TBMM'de onaylanan tasarıda En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak kalırken; kök maaşlara zam yapılmasına karar verilmişti. Bu durumda ek ödemeler gün yüzüne çıktı ve emekli, kimlerin ek ödeme alacağını araştırır oldu. Peki hangi emekliler kendilerine sunulan ek ödemeden faydalanacak?

Memur emeklileri de yüzde 25 zam onayı alırken, bu zam ile birlikte 1-14 Temmuz aralığından fark ödemeleri de Temmuz ayı bitmeden hesaplara aktarıldı. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlara da fark ödemeleri aktarıldı.  SGK konu ile alakalı açıklama yaptı ve toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırıldığı belirtildi.

3'er Aylık Maaş Alanlara da Başlıyor

Maaşını 3'er aylık ara ile alanlar için de ödemeler devam ediyor. Konu ile alakalı SGK "Aylıklarını her ay alanlara, Temmuz'da 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek. Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; Mayıs-Haziran- Temmuz dönemindekilere Temmuz'da 1 aylık tutarında, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemindekilere Temmuz ve Ağustos olmak üzere 2 aylık tutarında, Temmuz-Ağustos- Eylül dönemindekilere ise Temmuz, Ağustos ve Eylül'de olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi.'' açıklamasını yapmış bulunuyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR