Emekliye İntibak Zammı Müjdesi! Temmuz Ayında Netleşecek SSK Bağkur Memur emeklisi maaşları Artıyor

SSK, Bağkur ve Memur emeklisine intibak zammı müjdesi geldi! Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

Emekliye İntibak Zammı Müjdesi! Temmuz Ayında Netleşecek SSK Bağkur Memur emeklisi maaşları Artıyor
Yayın Tarihi: 31.05.2023 13:30:00

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik olarak maaşlarda iyileştirme ve refah payı müjdesini duyurmuştu. Beklenen gerçekleşti ve uzun süredir beklenen intibak düzenlemesi resmen hayata geçiriliyor. 2000 öncesi ve sonrası emekli olan vatandaşlar arasında "uyum" sağlamaya yönelik intibak yasası gündemde. Emekli maaşları tam 1.300 TL artacak. Detaylar haberimizde sizlerle...

Milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisini ilgilendiren intibak müjdesi resmen duyuruldu. Daha önceki süreçte aylarca büyük bir beklenti oluşturan intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi noktasında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla birlikte hayata geçirilecek intibak yasası, milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisinin maaşlarını en az 1.300 TL yükseltecek. 2000 yılından önce ve sonra emekli olan vatandaşlar arasındaki emekli maaşlarında büyük bir farklılık oluşuyordu. İşte intibak yani "uyum" yasası ile birlikte bu fark bir nebze de olsa kapanmış olacak. Temmuz ayında yasalaşması beklenen intibak düzenlemesi ile Temmuz ayından itibaren emekli aylıklarında maaş zammı yansıyacak.

İntibak Yasası ile Maaşlar 1300 TL Artacak



Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi emekli maaşlarına zam ve en düşük emekli aylığından yüksek aylık alan emekliler için refah payını gündeme geitrmişti. En düşük emekli maaşları için en az 1.300 TL zam müjdesi de yaşanacak. Milyonlarca emekli için maddi açıdan büyük bir kolaylık sağlayacak intibak düzenlemesi, maaş artışının önünü açacak. Emeklilerin yaşam standartları da bu yolla yükselmiş olacak.

Intibak zammı, 2000 yılı sonrası emekli olanlar ile 2000 yılı öncesi arasında gelir eşitsizliğini gidermeyi hedeflemektedir. Uzun süredir gündemde olan bu konu, emekliler arasında maaş farklılıkları olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle Türkiye Emekliler Derneği gibi kuruluşlar da intibak zammı taleplerini dile getirerek emeklilerin sesini duyurmayı amaçlamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle birlikte, bu talep bir adım daha yaklaşmış ve emeklilerin beklentilerine yanıt verilmesi hedeflenmiştir.

İntibak Yasası Ne Zaman Çıkacak?

İntibak düzenlemesi ve neticesinde intibak zammının hangi tarihten itibaren geçerli olacağı ve maaşlara yansıyacağı büyük bir merakla araştrılıyor. Şuan için intibak yasası konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı için belirsizlik sürüyor. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve başta Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) talepleri çerçevesinde ise intibak düzenlemesinin kısa sürede çözülmesi bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR