Emekliye müjde! 2 bin 800 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Emekli vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı için devletimizden ciddi bekleyişler içerisine girdi. Özellikle 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı ağır bir şekilde etkisi altına alan Korona virüs salgını sebebiyle milyonlarca vatandaşımız ağır mağduriyet yaşadı.

Emekliye müjde! 2 bin 800 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 25.06.2020 14:34:00

Emekli vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı için devletimizden ciddi bekleyişler içerisine girdi. Özellikle 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı ağır bir şekilde etkisi altına alan Korona virüs salgını sebebiyle milyonlarca vatandaşımız ağır mağduriyet yaşadı. Aynı zamanda sadece ülkemizde değil tüm dünyada ağır etkiler yaşandı. İnsanlar evlerinden dışarı çıkamadı, bu nedenle ekonomide ciddi sorunlar yaşandı. Üretimin yüksek yapıldığı dev ülkelerde dahi ekonomik sarsıntılar yaşandı. Ancak ülkemizde de benzer ekonomik sorunlar yaşanmış olsa da ülkemiz bu ekonomik çatlaklıkların üstesinden hızlı bir şekilde geldi. Emekli vatandaşlarımızı ilgilendiren Temmuz enflasyon zammı neredeyse geldi. Artık Temmuz ayı için son günler. Emekli vatandaşlarımızı ilgilendiren büyük maaş zammı hemen gelebilir. 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak olan emekli maaş zam oranları ile beraber milyonlarca emekli vatandaşımızın ne kadar emekli maaşı alabileceği belli olacak.

TEMMUZ 2020 ZAM ORANI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Yılsonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9.38 düzeyinden, Haziran anket döneminde yüzde 9.54 düzeyine yükseldi. Merkez Bankası'nın (TCMB) Beklenti Anketi verilerine göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise, bir önceki anket dönemindeki yüzde 9.20 düzeyinden, bu anket döneminde yüzde 9.03 düzeyine geriledi. Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de yüzde 8.30'dan yüzde 8.38'e yükseldi. Ankette, enflasyon tahmini Haziran ayı için yüzde 0.50 oldu. Buna göre; ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 5.09 olacak.


EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Daha önce size verilen Temmuz enflasyon zam oranı her zaman tahmini olmuştur. Şu ana kadar Haziran ayı ile alakalı herhangi bir TÜFE oranı açıklaması yapılmadı. Bu nedenle yapılacak olan her tahmin geçici ve değişken olacaktır. Ancak ortalama olarak verilen değerlerin tamamı doğru olacaktır. Yüzde 5,09’luk enflasyon oranının gerçekleştiğini düşünür isek 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2 bin 111 TL’den 2 bin 219 TL’ye çıkacak. Memur emeklilerinde 2 bin 661 TL’den 2 bin 796 TL’ye yükselen en düşük maaş, esnaf emeklilerinde ise bin 784 TL’den bin 874 TL’ye ulaşacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Zamlı emekli maaşlarının ödemeleri için son tarih olarak 15 Temmuz 2020 tarihi ifade edildi. Milyonlarca emekli vatandaşımızın aynı anda yüksek bir şekilde emekli maaşı alacağı ifade edildi. Bu durumda tüm emekliler için geçerli olan emekli maaş ödeme günü olan her ayın 15’i yani 15 Temmuz 2020 tarihi geçerli olacak. Zamlı emekli maaşları ilk olarak 15 Temmuz 2020 tarihinde ödenecek. Maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında yatırılan memur emeklileri ise enflasyon verileri bekleneceğinden, ödemelerini zamsız olarak alacak. Fark daha sonra yatırılacak. Emeklilerin Temmuz'da maaşlarıyla birlikte ek ödemeleri de zamlanacak. Maaşlar artacağı için, bunun üzerinden hesaplanan ek ödemenin tutarı da yükselecek. Ek ödeme, yeni maaşın yüzde 4'ü olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR