Emekliye Müjde! Bayram İkramiyelerine Zam Geliyor

2020 yılında milyonlarca emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 1000 TL üzerinden ödendi. Şimdi gözler gelecek yılın ikramiye ödemelerine çevrilmişken ikramiyelere zam yapılmasıyla ilgili talepler de gündemdeydi.

Emekliye Müjde! Bayram İkramiyelerine Zam Geliyor
Yayın Tarihi: 11.08.2020 21:30:00

2020 yılında milyonlarca emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 1000 TL üzerinden ödendi. Şimdi gözler gelecek yılın ikramiye ödemelerine çevrilmişken ikramiyelere zam yapılmasıyla ilgili talepler de gündemdeydi. Son olarak Emekli vatandaşlara bayramlarda ödenen İkramiye ödemelerine zam yapılmasıyla ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Peki teklif kabul edilirse 1000 TL olan emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam gelecek? Teklif ne zaman görüşülecek? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ikramiye ödemelerine zam ile ilgili tüm detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgını döneminde Hükümetten birçok ekonomik destek ve müjde alan emekliler, şimdi de yeni bir müjdeyle sevinecekler! Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da (bu yıl) Ramazan ve Kurban Bayramı öncelerinde 1.000 TL Bayram ikramiye ödemesi emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Ekonomik açıdan birçok zorlukla karşılaşan emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin zamlanması uzunca bir süredir talep ediliyor ve tartışılıyordu. Son dakika gelişmesine göre emeklilere ikramiye ödemesiyle ilgili yeni bir kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Henüz kabul edilmeyen teklifin kabulü ve yasalaşması halinde ikramiye ödemeleri zamlanacak!

EMEKLİYE İKRAMİYELERİNE ZAM MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında Devlet en düşük emekli maaşının 1.500 TL'ye yükseltilmesi ve emeklilere bayram ikramiyeleri ile promosyon ödemelerinin erkene çekilerek ödenmesi gibi pek çok müjde açıklamıştı. Emekli ikramiyeleri ödemeleriyle ilgili de flaş bir zam müjdesi bekleniyordu. Şuan için emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir zam gelişmesi yaşanmasa da TBMM'de görüşülecek kanun teklifinin kabul edilmesiyle birlikte emekliler ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar. 

Meclis'e sunulan kanun teklifine göre; Emekli vatandaşlara bayram öncesi ödenen 1000 TL ikramiye ödemeleri, 1.500 TL'ye yükseltilecek. Teklifin gerekçesinde Koronavirüs pandemisi ve ekonomik parametreler nedeniyle emeklilerin artan harcamalarına ve bayram öncesi alışverişlerine 1000 TL ikramiyelerin yetmediği belirtiliyor. Emekli aylıklarına da bir zam eklenmesi bekleniyor.


EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK?

2020 yılında Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyeleri ödenerek emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Emekli Bayram İkramiyelerine zam teklifinin, TBMM'de kabul edilmesi halinde gelecek (2021) yıldan itibaren emekli olan tüm vatandaşlara zamlı olarak ödemelerin yapılması bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYE ÖDEMESİ ALABİLİR?

Emeklilere ödenecek 1000 TL (veya kabul edilmesi halinde zamlı olarak 1.500 TL) Bayram İkramiye ödemesinden faydalanabilmek için; 

- Vatandaşın BAĞ-KUR, SSK veya Emekli Sandığı olarak üç farklı sigorta bünyesinden birinde emekliliğe hak kazanmış olması gerekiyor.
- Emekli olmayan memurlara verilmediği için ikramiye ve ikramiye zammından yararlanabilmek için emekli olunması isteniyor.

Emeklilere ödenen 1000 TL bayram ikramiyelerine zam teklifi TBMM gündemine girmiş durumda. Konuyla ilgili TBMM'den de bir açıklama gelmesi ve detayların vatandaşla paylaşılması bekleniyor. Hangi partilerin destek vereceği bilinmezken eğer teklif kabul edilirse emekli bayram ikramiyeleri 1500 TL'ye yükselecek ve emeklilere bayram öncesi büyük bir müjde verilecek. Böylece emekli vatandaşlar da bir nebze olsun ekonomik açıdan nefes almış olacaklar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR