Emekliye Müjde! Emekliye 375 TL Ek Ödeme!

Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Emekli aylıklarında ek ödeme ile AGİ eşitlensin talebini yineliyor. Peki Emekli maaşlarında yeni düzenleme ile neler olacak?

Emekliye Müjde! Emekliye 375 TL Ek Ödeme!
Yayın Tarihi: 21.04.2020 13:37:00

Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Emekli aylıklarında ek ödeme ile AGİ eşitlensin talebini yineliyor. Peki Emekli maaşlarında yeni düzenleme ile neler olacak? 13 Milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren haber... Emekliler de Asgari Geçim indiriminden yararlanmak istiyor. Emekli aylıklarında 375 TL ek ödeme sağlayacak yeni düzenlemede son durum ne, ne zaman çıkacak? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren müjdeli haberle ilgili tüm detaylar...

2020 yılı Ocak ayı itibariyle ilk zamlarını alan Emekliler, ek ödemelerle ilgili yeni bir düzenleme getirilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından ortaya atılan yeni düzenleme isteğine göre, Asgari Geçim İndirimi (Agi) ile emekli ek ödemelerinin eşitlenmesi planlanıyor. Bu süreçte emekli maaşlarında %4 ila %5'i arasında ek ödeme artışı bekleniyor. Peki Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi kabul edilirse yeni emekli maaşları nasıl olacak, ne kadar artacak? 

Emekliler, 2020 yılında her ay maaşlarının %4-5'i arasında ek ödeme alıyorlar. Emekli ek ödeme tutarları, emekli aylığı 1.369,96 TL'nin altında olanlara %5 olarak uygulanırken, üstünde olanlara %4 olarak uygulanıyor. Emeklilere, halihazırda maaşlarıyla orantılı olarak 59,94 ila 241,15 TL arasında ek ödeme ödeniyor. Türkiye Emekliler Derneği, emekli maaşlarında ek ödemenin yükseltilerek Agi ile eşitlenmesini talep ediyor.


EMEKLİYE MÜJDE! GERÇEKLEŞİRSE 375 TL EK ÖDEME...

Türkiye Emekliler Derneği genel sekreteri Ömer Kurnaz, yaptığı açıklamayla Çalışanlara uygulanan Asgari Geçim indiriminin emekliler için de sağlanmasını ve ek ödeme ile agi tutarlarının eşitlenmesini talep etti. 

Agi en düşük tutarının 220 TL olduğunu aktaran Kurnaz, emeklilere yapılan ek ödemelerin, çalışanlara yapılan ek ödemelere göre çok düşük olduğunu belirterek bunların eşitlenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) talebi hayata geçirilir ve yeni düzenleme gerçekleşirse emekli maaşlarında artış yaşacak! Emekli ek ödemeleri ile AGİ'nin eşitlenmesi halinde emekliler her ay en az 220,73 TL, en çok da 375 TL ek ödemenin sahibi olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR