Emekliye sevinç getirecek haber: Emeklilere ödeme kolaylığı sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere sevinç getirecek yeni bir yönerge yayınladı. Buna göre, SSK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve Bağ-Kur emeklilerine ödemeler 17 Ekim'e kadar yapılacak.

Emekliye sevinç getirecek haber: Emeklilere ödeme kolaylığı sağlanacak!
Yayın Tarihi: 12.10.2023 17:00:00

Emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha fazla güzel haber var. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ödemeler pazartesiden itibaren başlayacak. 12 Ekim ile 22 Ekim tarihleri arasında, kamu bankaları emekli vatandaşlara ulaşan miktarlara kadar nakit destek ödemeleri sağlayacak. Cumhurbaşkanı yönergesi doğrultusunda Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank emeklilere düşük faizli kredi desteği sunacak. Dahası, bu kredi kampanyası için gelir belgesi gerekmiyor. Gelir belgesiz emekliler için düşük faizli kredi detayları haberlerimizde yer alıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle emeklilerin kamu bankasından maaş almayı taahhüt etmeleri, yeni güncellemeler almış durumda. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, Cumhurbaşkanı yönergesi doğrultusunda emeklilere ödemeler sağlayacak. Kamu bankaları, 50.000 TL'ye kadar ulaşan miktarlarda nakit destek sunmayı planlıyor ve 36 aylık düşük faizli kredi koşulları belirlenmiştir. Gelir belgesiz emekliler için kredi kampanyasının şartları tanımlanmıştır. Maaş alan tüm 4A, 4B ve 4C emeklileri bu kampanyaya katılabilir. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, nakit ihtiyacı olan ve maaş alan emeklilere güzel haberler getirdi. Üç devlet bankası tarafından gelir belgesiz emekliler için bir kredi kampanyası başlatılmıştır. Cumhurbaşkanı yönergesi uyarınca, kamu bankaları bu desteği sadece emeklilere sunacak ve 36 aylık vadeli ve 3 aylık ödeme erteleme seçeneği sunan düşük faizli bir kredi sunacak. Emekli kredisine erişim için gelir belgesi sunma zorunluluğu bulunmuyor. Maaşınızı sadece bir kamu bankasına transfer etmek yeterli.

DEVLET DESTEKLİ KREDİLER İÇİN KOŞULLAR NELERDİR?

Emeklilere yönelik devlet destekli kredi başvuru koşulları açıklanmıştır. Maaşlarını üç bankadan birinden almaya taahhüt eden emekliler bu kampanyadan faydalanabilir. Ayrıca, emeklilerin 1200 puan veya daha fazla kredi skoru olması ve bankalarda gecikmiş kredi veya kredi kartı borcu bulunmaması gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR