Emekliye Üç Ödeme Müjdesi! Birçok Ödemeyi Birlikte Alabilirsiniz!

Emekliler için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Yaşanan Koronavirüs salgını sürecinde Hükümetin açıkladığı ekonomi paketinde de kendilerine pek çok yeni ödeme imkanları sunulan emekliler, üç ödemeyi aynı anda alabilecek!

Emekliye Üç Ödeme Müjdesi! Birçok Ödemeyi Birlikte Alabilirsiniz!
Yayın Tarihi: 5.05.2020 12:48:13

Emekliler için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Yaşanan Koronavirüs salgını sürecinde Hükümetin açıkladığı ekonomi paketinde de kendilerine pek çok yeni ödeme imkanları sunulan emekliler, üç ödemeyi aynı anda alabilecek! Yeni emekli olmak için SGK'ya dilekçe veren vatandaşlar, üçlü ödeme fırsatı yakalayabilir! Yeni emekli olan bir kişi hem en az 1500 TL emekli aylığı, hem emekli promosyon ödemesi, hem de 1000 TL Ramazan bayramı ikramiye ödemesi alabilecek! Ek ödeme, promosyon ve ikramiye ödemeleriyle emekliye 3 kazanç birden! Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Emekli olan vatandaşlara destekler sürüyor! 13 milyona yakın emekli, Koronavirüs salgını döneminde, Ramazan bayramı ikramiye ödemesini Nisan ayı başında erkenden alırken, en düşük emekli maaşı da 1500 TL'ye yükseltildi. Ayrıca SGK ile bankaların masaya oturmasının ardından 2020-2023 dönemi Emekli Promosyon Ödemeleri için tarihi bir adım da atıldı ve 2000 TL'ye kadar promosyon ödemeleri emeklilerin oldu! Şimdi yeni emekli olacaklar, yani SGK'ya emeklilik dilekçesi verecek vatandaşlar için üçlü bir kazanç fırsatı bulunuyor! Yeni emekli olan bir vatandaş, hem 1500 TL en düşük emekli aylığını, hem bankadan Emekli promosyon ödemesini hem de mağduriyet yaşanmaması adına Torba yasa ile getirilen 'Bayramın içinde olduğu ayda gelir veya aylık almak' şartı sayesinde erken ödenen Ramazan Bayramı ikramiye ödemesini (1000 TL) alabilecek! 

Yeni emekli olmak için dilekçesini vermiş vatandaş da Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek! Nisan ayı başında ödenen İkramiyeler, 24-26 Mayıs Ramazan Bayramı tarihleri kapsamında, Mayıs ayında emekli olsa da bu ikramiyeyi gecikmeli olarak alabilecek. Torba yasada yapılan değişiklikle birlikte, İkramiye ödemelerinin Koronavirüs salgını nedeniyle erkene çekilip ödenmesinin ardından yeni emekli olan vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçildi ve yeni emekli olanların da 1000 TL Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanması sağlandı. Ayrıca bu emekliler Kurban bayramı ikramiyesi de alabilecek ve 2020 yılında toplam 2 bin TL ikramiye ödemesi almış olacaklar. 

YENİ EMEKLİ VATANDAŞ 3 ÖDEME BİRDEN ALACAK!


Emeklilik dilekçesi işleme konan ve Mayıs ayında emeklilik aylığı bağlanan yeni emeklilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üzere en düşük 1.500 TL (emeklinin durumuna göre maaşı daha yüksek olabilir.) emekli aylığı ödemesi yapılacak. 1.500 TL En düşük emekli aylığının dışında yeni emekliler 1.000 TL Ramazan Bayramı ikramiyesi ve en az 750 TL emekli promosyon ödemesinin de sahibi olacaklar. 

Devlet, 2020 yılında SGK ile Bankaların masaya oturmasıyla 2020-2023 dönemi için emeklilere promosyon ödemelerinde büyük bir adım da attı. 2020-2023 dönemi için bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte emekliye 2000 TL'ye kadar ikramiye ve ek avantajlar sağlanmış oldu. Bankalar, maaşlarını bankadan alma taahhüdü verme veya maaş transferi işlemleri için emeklilere üç yılda bir olmak üzere promosyon ödemesi gerçekleştirecek. Emekliler, 3 yılda 1 olmak üzere emekli promosyon ödemesi alabiliyorlar.

Emekli vatandaşlar, 2020 yılında yaşanan Koronavirüs salgını neticesinde en düşük maaşların 1.500 TL'ye yükseltildiği müjdesini de aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Bunun dışında 2018 yılında başlatılan ikramiye uygulaması bu yılda da devam ediyor. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi 1000'er TL ikramiye ödemesi yapılıyor.

Yeni emeklilerin bayram ikramiyeleri konusunda mağduriyet yaşaması da önlendi! Torba yasada yapılan değişiklikle birlikte, İkramiye ödemelerinin Koronavirüs salgını nedeniyle erkene çekilip ödenmesinin ardından yeni emekli olan vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçildi ve yeni emekli olanların da 1000 TL Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanması sağlandı. Ayrıca bu emekliler Kurban bayramı ikramiyesi de alabilecek ve 2020 yılında toplam 2 bin TL ikramiye ödemesi almış olacaklar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR