En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL'ye Yükseldi, Çift Maaş Beklentileri Artıyor

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL'ye Yükseldi, Çift Maaş Beklentileri Artıyor

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL'ye Yükseldi, Çift Maaş Beklentileri Artıyor
Yayın Tarihi: 18.05.2023 16:50:00

En düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından emekli bayram ikramiyelerinin de 1.100 TL'den 2.000 TL'ye çıkarıldığı duyurulmuştu. Emeklileri sevindiren çift maaş gündemi de son dönemin en sık dillendirilen konusu olmaya başladı. En az 15.000 TL olarak hesaplanan çift maaş hakkında tüm detaylar araştırılıyor. İşte milyonlarca emeklinin gözünü çevirdiği çift maaş gündeminin tüm detayları…

YENİ ZAM ORANLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi alan emeklilerin ikramiye ödemeleri zamlanmış ve 2.000 TL'ye yükseltilmişti. En düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu dönemde milyonlarca emekli zamlı maaşını bayram öncesinde almaya başladı. Nisan-Mayıs ayları arasında gerçekleşecek olan zamların ardından gözler Temmuz 2023'te gelecek yeni zam oranlarına çevrildi. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte zam oranları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte emekliler gibi çalışanların da ara zam oranları belirlenecek.

TEMMUZ 2023 ZAMMI İÇİN TAHMİNLER GELMEYE BAŞLADI

Ocak-Şubat-Mart enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte enflasyon oranları da şekillendi. Geriye kalan Nisan-Mayıs-Haziran ayları için de uzmanlardan tahminler gelmeye başladı. Belirtilen 3 aylık enflasyon verileriyle ilgili uzman tahminleri sunulmaya başlarken, bu ilk 6 ayın enflasyon sonuçlarına göre emeklilerin Temmuz 2023'te alacağı zam oranı da netlik kazanacak. Netleşecek olan zam oranlarıyla birlikte kök maaşlar da değişecek. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca hak sahibi de bu hesaplamalarla birlikte refah payı katkısını da bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR