En Düşük Emekli Maaşına Kallavi Bir Zam Müjdesi! Cumhur İttifakı Ortaklarından Emekli Maaşı Zam Haberi!

En Düşük Emekli Maaşına Kallavi Bir Zam Müjdesi! Cumhur İttifakı Ortaklarından Emekli Maaşı Zam Haberi!

En Düşük Emekli Maaşına Kallavi Bir Zam Müjdesi! Cumhur İttifakı Ortaklarından Emekli Maaşı Zam Haberi!
Yayın Tarihi: 25.05.2023 18:00:00

Geri sayımın sürdüğü Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerine yaklaşırken, en düşük emekli maaşına yönelik zam haberleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kez müjdeyi Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici açıkladı. Seçimlerden sonra en düşük emekli maaşının 11.000 TL olacağı duyuruldu ve zamlı maaşlar Mayıs ayına kadar yürürlüğe girecek. Bu haberi duyan milyonlarca emekli, Mayıs ayında zam sevinci yaşayacak. Peki, en düşük emekli maaşına zam ne zaman gelecek? Seçimlerden sonra emekli maaşlarına zam yapılacak mı?

Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılmıştı. Böylece en düşük emekli maaşı, 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükselmişti. Bu zamın ardından milyonlarca kişinin yeni zam beklentileri ortaya çıkmıştı. Özellikle 7.500 TL'nin üzerinde maaş alan emekliler ve memurlar ara zam umuduyla beklemeye başlamıştı. Ancak seçim öncesinde yeni bir müjdeyle bir kez daha en düşük emekli maaşına zam haberi geldi. En düşük emekli maaşına yeni bir zam yapılacak ve zamlı maaşlar 11.000 TL'yi aşacak. Bu son dakika gelişmesiyle emeklilerin sevinci doruklara çıktı.

Zam haberini Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici duyurdu. Bir mitingde yaptığı açıklamalarda, zam bekleyen emeklilere müjdeli haberi verdi. En düşük emekli maaşına zam geleceğini belirten Destici, Temmuz ayından itibaren emekli maaşlarının 11.000 TL'ye kadar yükseleceğini ve asgari ücretin üzerine çıkacağını duyurdu. Destici, bu zamla birlikte emeklilerin daha iyi bir yaşam süreceğini ve geniş kesimler tarafından memnuniyetle karşılanacak bir haberi duyurmanın mutluluğunu paylaştı.

Milyonlarca emekli, bu kallavi zam haberiyle bayram sevinci yaşarken, gelecekte daha iyi bir maddi duruma kavuşma umuduyla umutlanmış durumda. Seçimlerden sonra gerçekleşecek zam kararlarıyla birlikte emekli maaşlarına ne zaman zam yapılacağı ve diğer detaylar netlik kazanacak. Toplumun genel refahını gözeten, adil ve sürdürülebilir bir paylaşım ilkesi doğrultusunda kararlar alınması büyük önem taşımaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR