En lezzetli ve kolay pankek tarifi!

Kahvaltılarınızı lezzetlendirecek hem kolay hem de hızlı Pankek tarifi! Pankek için gerekli malzemeler neler, pankek yapılışı nasıl?

En lezzetli ve kolay pankek tarifi!
Yayın Tarihi: 7.09.2023 13:56:00

Eski Yunan'dan gelen bir lezzet olan pankek, özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet olarak biliniyor. Sabahları hem kolay hem de ağız sulandıran bir lezzet olan Pankek için en kolay tarifi veriyoruz.

Pankek nasıl yapılır, pankek için gerekli malzemeler nelerdir, pankek en kolay nasıl şekilde yapılır, pankekin püf noktaları nelerdir?

İsten üzerine çikolata, ister yanına çilek, muz gibi meyvelerle servis edeceğiniz bir lezzet olan pankek için en basit ve en lezzetli tarifi püf noktalarıyla beraber veriyoruz. Pankek hem sofraya yakışan görüntüsü hem de lezzetli doyuruculuğu ile keyifli bir yemektir. 

Malzemeler


1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 büyük yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı 

Bir karıştırma kabına, un, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu alın ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta ise yumurtayı çırpın. Çırptığınız yumurtayı, sütü ve eritilmiş tereyağını un karışımına ekleyin ve vanilya özütünü de bu karışıma ekleyeyin. Hepsini iyice karıştırın.

Tavanızı orta ateşte ısıttıktan sonra az bir yağ ekleyin. Bir kepçe olarak karışımı tavaya dökün. Tavada orta boyda bir yuvarlık oluşturacak şekilde yayın. Üstünde kabarcıklar oluşup kenarları kızardığında tersini bir spatula yardımıyla çevirin. Aynı şekilde diğer tarafı kızardığında servis tabağına alın ve işte ilk pankekiniz hazır.  




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR