ePttAVM Herkese Ücretsiz Maske Girişimi!

​Korona virüsü hızla yayılmaya başlamışken farklı önlemler almak olmazsa olmazlar arasında. Araştırmacılar maske kullanımının virüsün yayılmasını oldukça etkilediği yönünde bilgiler vermiş durumda.

ePttAVM Herkese Ücretsiz Maske Girişimi!
Yayın Tarihi: 5.04.2020 23:00:00

PTT ve Sağlık Bakanlığı Tüm Vatandaşlara Ücretsiz Maske Dağıtıyor!

Korona virüsü hızla yayılmaya başlamışken farklı önlemler almak olmazsa olmazlar arasında. Araştırmacılar maske kullanımının virüsün yayılmasını oldukça etkilediği yönünde bilgiler vermiş durumda. Bu bilgiler doğrultusunda alınan yeni karar ile birlikte toplu alanlarda maske kullanım zorunluluğu getirilmişti.

Virüsün çıktığı ilk günden bu yana, dezenfektanlar ev maskelerin fiyatında olağan dışı abartı bir değişiklik vardı. Bunun önüne geçilebilmesi için fiyat sınırlandırılması getirildi ancak iş karaborsa üzerinden yürütülmeye devam etti. PTT ve Sağlık bakanlığı yaşanan buru duruma karşı savaş açmak için yeni bir karar alarak, başvuruda bulunan herkese haftalık 5 maske gönderimi sağlayacak.

Korona virüs ülkemizde yayılmaya başladığından bu yana oldukça sıkı tedbirler alınıyor, geçtiğimiz hafta yayınlanan karar ile birlikte Market, Toplu Taşıma ve Pazar yerlerine maskesiz girme yasağı getirilmişti. Alınan karar doğrultusunda maskesi olmayan hiçbir vatandaş bu alana alınmıyor, alınmamakla kalmıyor kolluk kuvvetleri tarafından müdahale görüyor.


Zorunlu hale gelen maske kullanımı ekstra maske ihtiyacını arttırdığı için maske fiyatlarındaki değişim durmak yerine artışa geçti. Hal böyle olunca, ulaştırma ve alt yapı bakanlığı, Sağlık bakanlığı ve PTT birleşerek ücretsiz maske dağıtım kampanyasını oluşturdu.

ePttAVM Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Haftalık 5 adet ücretsiz maske kampanyasından yararlanabilmek için ePttAVM sayfasında bulunan adrese başvuru yapılması gerekmekte. Sağlık bakanlığının verdiği bilgilere göre her hafta başvuruda bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak 1 paket yani 5 adet maske ücretsiz bir şekilde verilecek. Kargo ve benzeri ücretler bulunmaksızın.
Adım Adım Ücretsiz ePttAVM Maske Alımı:

https://maske.epttavm.com/  Adresli ePttAVM forum sayfasına gidiyoruz.
stenilen tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde dolduruyoruz (doğrum tarihi 1999 ve Altı vatandaşlar sipariş verebilmekte.)

Aile bireyleri için özel TCKN eklemek istiyorsanız mavi yazılı alana tıklayabilirsiniz.
 
Yeşil renkteki “Maske Siparişini Ver” butonuna tıklayarak ücretsiz maske siparişi verebilirsiniz. (Sistem sürekli işlem halinde olduğu için siparişini tek seferde alamayabilir. Bu durumda birkaç kere tıklamanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.) 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR