Erkekler İçin Cilt Bakım Önerileri

Dermatolog Dr. Ahu Çiler ÇIKIM erkekler için cilt bakım önerileri konusunda bilgi verdi.

Erkekler İçin Cilt Bakım Önerileri
Yayın Tarihi: 12.07.2019 11:35:00

“Cilt bakımı” ifadesi genellikle kadınların akıldan çıkarmadığı, erkeklerinse çok fazla oralı olmadığı bir kavramdır. Artık bu anlayış her geçen gün biraz daha kırılıyor diyebiliriz. Çünkü modern şehir hayatında sadece şık giyinip işe gitmek yetmiyor. Bu sebeple de bakımlı olmak, her daim genç ve canlı bir cilde sahip olmak sadece kadınların değil, erkeklerin de hayali isteğidir. Herkes sağlıklı bir cilde sahip olmak ister, bunun erkeği, kadını olmaz ve yine herkes sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmayı hak ediyor.

Herkese uygun bir sabun yoktur, herkes cilt yapısına uygun yüz temizleyiciler kullanmalı!

Temizlenemeyen bir cilt asla sağlıklı olamaz. Bu bakımdan doğru ve etkili bir cilt bakımının temeli cildi doğru ürünlerle düzenli olarak temizlemektir. İşte erkekler de ciltteki tıkanmış gözenekleri açmak ve cildi kirlerden arındırmak için doğru yüz temizleyicileri kullanmalılar. Her gün yüzü sabunla yıkamak cildi kurutarak tahriş eder, cildin yapısına uygun yüz temizleyiciler cildin doğal nem dengesini bozmadan cildi derinlemesine temizler, arındırır.

Cildi nemlendirmek önemlidir!

En iyi cilt bakımı önerilerinden birisi cildi doğru şekilde temizlemekken, bir diğeri de cildi yeterince temizlemektir. Çünkü kuruyan cilt kırışır, yıpranır ve daha hızlı yaşlanır. Bu sebeple de kadın, erkek, genç, yaşlı herkes cildini her gün düzenli olarak nemlendirmeli, cildin kurumasına izin vermemelidir. Karma ya da normal cilt yapısına sahip olanlar sıradan bir nemlendirici ile cildi nemlendirebilirken, kuru cilt yapısına sahip olan kişiler çok daha yoğun bir nemlendirici kullanmalılar. Ama erkekler nede olsa daha yağlı cilde sahip oldukları için kadınlara göre daha şanslılar. Bu sebeple sabah, akşam hafif bir nemlendirici sürmek, nemlendirici sürmeden özellikle de soğuk ve kuru havalarda dışarı çıkmamak en doğrusu olur.


Kırışıklık oluşumu önlenmeli!

Yaş ilerledikçe, hatta her geçen günde cildimizde inceden başlayıp derinleşen kırışıklıklar olması doğal bir süreçtir. Fakat bu kırışıklıkların ne kadar erken başlayacağı, ne kadar fark edilir, ne kadar derin ve fazla olacağı da öncelikle genetik özelliklere, ardından cilde gösterilen özene bağlıdır. Yaşam çok zor ve sıkıntılı olduğundan, stres ve sağlık sorunları da kaçınılmaz oluyor. Sağlıksız ve olumsuz yaşam şartları, beslenme koşulları bir araya geldiğinde maalesef ki cilt erken ve hızlı yaşlanıyor. Bunun böyle olmaması için düzenli cilt bakımı ve cildin dış etkenlerden korunması şart. Bu amaçla da düzenli olarak her gün dışarı çıkarken ve özellikle de güneşin çok etkili olduğu dönemlerde 2 – 3 saatte bir güneş koruyucu krem kullanılması, saba akşam cildin nemlendirilmesi ve mümkünse yaşlanma karşıtı kremler kullanılmalıdır.

Göz çevresi bakımı aksatılmamalı!

Yaşın ilerlediğini ilk olarak göz çevresinden anlayabiliriz. Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar kişiyi olduğundan daha yaşlı bile gösterebilir. Bu sebeple de göz çevresi bakımına çok özen gösterilmelidir. Bunun için ileriki yaşları beklemeye gerek yok. 25 yaşını geçen herkes ciltte oluşan kırışıklara ve kuruluğa karşı savaşan çok fonksiyonlu göz çevresi bakım kremi kullanmalıdır.

Profesyonel cilt bakımı yaptırmak lazım!

Evde cilt bakımı yapmak elbette ki daha kolay ve daha ekonomiktir. Ancak uzmanlar tarafından uygulanan profesyonel cilt bakımı cildin ihtiyaçlarını çok daha iyi karşılayabilmektedir. Cilt tipine uygun ürünlerle en doğru bakımın yapılması için cilt bakım uzmanına gitmek önerilir. Madem sağlıklı bir cilde sahip olmak, cildin yaşlanmasını önlemek, her daim genç ve dinç görünmek için cilde profesyonel dokunuşlar önerilir.
 
Kaynak: http://ahucilercikim.com.tr/erkekler-icin-cilt-bakim-onerileri
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR