Erkekler İçin Kişisel Bakımın Olmazsa Olmaz 6 Kuralı

“Kişisel bakım sadece kadınlar için değildir” fikrinden yola çıkarak erkekler için rehber niteliğinde bir kişisel bakım rehberi hazırladık.

Erkekler İçin Kişisel Bakımın Olmazsa Olmaz 6 Kuralı
Yayın Tarihi: 31.03.2018 12:40:00

Kişisel bakım sadece makyaj yapmaktan ibaret olmadığı için erkeklerin de kadınlar gibi ciltlerini koruması, nem dengesini desteklemesi ve bunun gibi bir çok farklı kişisel bakım rutinini günlük yaşantılarının bir parçası haline getirmeleri gerekiyor. Kadınlar kadar erkeklerin de bakımlı olması gerekiyor. Nereden böyle bir bilgi edindiniz, bunları kim uyduruyor bilemiyoruz ama kadınlar berduş, salaş erkekler seviyor lafı külliyen yalan. Bu nedenle gelin şimdi, aşağıdaki basit adımları takip ederek bakımlı birer beyefendi olalım.

1.KİŞİSEL BAKIM
Öncelikle deorantları ve parfümleri sevip bağrımıza basıyoruz.



2.KAŞ BAKIMI
Kaş almak sadece kadınlara özgü bir şey gibi görünsede işin özü öyle değil. Eğer kaşlarınnızın alınmaya ihtiyacı varsa alınsın lütfen. Ben yapamam diyorsanız da  profesyonelin önüne oturuyorsunuz, gerekeni zaten onlar yapıyor. 
 
3.AĞIZ SAĞLIĞI BAKIMI
Güzel bir dişleriniz olsun istersiniz değil mi? O halde ağız sağlığı bakımına da ihmal etmeyin. Günde en az iki kez fırçalamaya özen gösterin.


4.TIRNAK BAKIMI
Aynı durum tırnaklar için geçerli. Aslında manikür ve pedikür, tırnağı olan her canlının ihtiyacı olan bir şey. Ellerinize, ayaklarınıza hor davranmayın beyler. Mümkün olduğunca nemlendirici krem sürün. Tırnaklarınıza bakın, içleri temiz olsun kurban olsunlar, çünkü görüyoruz biz o elleri. 



5.SAKAL BAKIMI 
Gel gelelim sakallara, erkeklerin en önemli aksesuarlarından biri. Dolayısıyla bakımlı olmanın kurallarından bir tanesi de sakal bakımından geçiyor. Onları unutmayın! Eğer sakal uzatmayı seviyorsanız ve sakalım olmadan asla diyenlerdenseniz, haftada en az iki kez cildinize peeling uygulamalısınız.

6.SAÇ BAKIMI
Son olarakta saçlarınızı olduğu gibi kabul edin. Öncelikle saçlarınız aşırı derecede dökülüyorsa ve seyrekleştiyse, kısa modeller kullanarak daha sağlıklı görünmelerini sağlayabilir ve dökülmeyi azaltabilirsiniz. Eğer saçlarınızı uzun kullanmayı tercih ediyorsanız, ıslak görünümlerden bir an önce vazgeçmelisiniz. Saç jölesi ve wax gibi saçları birarada tutan ve ıslak bir görünüm veren ürünler yerine daha doğal (deniz tuzu spreyi, matlaştırıcı kil maskeleri gibi) şekillendirici ürünler kullanarak saçlarınızın daha havalı ve dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR