Esnek Mesai Saatleri Uygulanıyor mu? Özel Sektör Kademeli Mesai Saatleri!

Özel sektör esnek çalışmaya geçiş yaptı mı? Esnek çalışma nedir? Esnek çalışma kimler için geçerlidir? Hangi işyerleri 22.00 itibari ile kapanacak? Denetimler nerelerde artacak?

Esnek Mesai Saatleri Uygulanıyor mu? Özel Sektör Kademeli Mesai Saatleri!
Yayın Tarihi: 9.11.2020 12:00:00

İstanbul'da esnek çalışma saatleriyle ilgili değişiklikler yapıldı. İstanbul'da tüm Kamu ve Kuruluşlarında esnek çalışmaya geçmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından esnek çalışma ve mesai saatlerinin teşviki için çağrıda bulunmuştu. İstanbul'da kademeli çalışma sistemine geçildi mi?

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Vali Yerlikaya İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kentte bireysel önlemlere uymada sorunlar olduğunu söyledi.
"Kısıtlanmış günlere geri dönmek istemiyoruz" diyen Vali; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının daha önceden esnak çalışmaya geçtiğini hatırlatan Yerlikaya, "Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor" diyerek şunları ekledi:

"60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Bunların dışındaki diğer personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklar. İstanbul dünyanın 14. Büyük metropolü. 5 milyon 300 bin çalışanımız var. Özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulaması da olmazsa olmazdır. Sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 300 bin çalışanımız var. Sendikalarımız, meslek odalarımız, iş dünyası STK’larımız ile istişareler ettik"


SANAYİDE MESAİ ERKEN BAŞLAYACAK

Yerlikaya, İşçi ve işveren sendikaları, meslek odaları ve STK'larla yapılan görüşmeler sonucu sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındığını bildirdi.
Bu uygulama 9 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak. 

VAKA SAYILARINDA YAŞANAN ARTIŞ! DENETİM ARTACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğam tarafından kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar kapsamında, özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulamasının teşvikin yapılacağının belirtilmesi üzerine ayrıca, pazar yeri ve marketlerde yapılan denetimin de artacağı kararı alındı.

BU İŞYERLERİ SAAT 22.00'DE KAPANACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan korona virüs önlemleri kapsamında bazı işyerlerinin 22.00 saati itibari ile kapsanması kararı alındı. Alınan karara göre; "Paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22:00'de sona erecek" açıklamaları yapıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR