Ev hanımlarına 3200 TL yardım ödemesi!

Çalışmayan ev hanımlarına 3200 TL destek ödemesi yapılacak! İşte tüm şartlar!

Ev hanımlarına 3200 TL yardım ödemesi!
Yayın Tarihi: 10.10.2023 09:00:00

Ev kadınlarının yıllardır beklediği müjde nihayet geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çalışmayan ev hanımlarına her ay düzenli olarak maaş müjdesi haberi duyuruldu.

Devletin dar gelirli vatandaşlara verdiği sosyal yardım projelerine bir yenisi daha eklendi. Bir destek ödemesi haberi de ev hanımlarına geldi. Yıllardır ev hanımlarının emekli olması için tartışmalar sürüyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dönemde projelerini ev hanımları üzerine geliştireceğini belirtti. Ardı ardına gelen zamlar, artan kira fiyatları, işsizlik gibi sorunlar bir evin geçimini oldukça zorlaştırmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hem vatandaşın geçim derdine bir çare olması açısından hem de çalışamayan kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması ve kendilerine ait bir maaşının olması için ev hanımlarına destek ödemesi yapacağını açıkladı. Peki çalışmayan, çalışamayan ev hanımları ne kadar maaş alacak?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Yapılan açıklamaya göre çalışmayan ev hanımlarına 3200 TL’ye kadar akçe yardım ödemesi yapılacak. Böylelikle kadınlar kendi ekonomik özgürlükleri için devletler maaş alacaklar. Uzun zamandır konuşulan ev hanımlarına maaş ödemesinde son aşamaya gelindi.

Peki başvuru şartları nelerdir?

Çalışmayan ev hanımlarına müjdeli haber bakanlıktan geldi. Ev bütçesine destek olunması için ve kadınların ekonomik anlamda özgürlük kazanması için bakanlık harekete geçti. Çalışmayan, çalışamayan, çalıştırılamayan ev hanımları devletten 3200 TL yardım ödemesi olacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvurular arasında uygun görülen kadınlara 3200 TL düzenle destek ödemesi sağlanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR